Magnus Cort voltooit bijzondere trilogie: 'Zwaarste etappe die ik ooit heb gereden' Wielrennen
Wielrennen

Magnus Cort voltooit bijzondere trilogie: 'Zwaarste etappe die ik ooit heb gereden'

Magnus Cort voltooit bijzondere trilogie: 'Zwaarste etappe die ik ooit heb gereden'

Magnus Cort heeft zijn trilogie aan ritzeges in de grote rondes binnen. De Deen klopte in de verregende tiende etappe van de Giro d'Italia zijn medevluchters Derek Gee en Alessandro De Marchi in de sprint.

Cort was niet de eerste Deen die de trilogie in deze Giro voltooide. Dat was zijn landgenoot Mads Pedersen. 'Ik ben ongeloofelijk blij met de overwinning en ik denk dat hij dat ook is', aldus Cort in het flashinterview. 'Deze was een stuk belangrijker dan de eerste', doelt de renner op zijn eerste zege in een grote ronde.

'Het is zo mooi dat het gelukt is. Vandaag was denk ik één van de zwaarste etappes die ik heb gereden op de fiets. Om dan te winnen is ongeloofelijk. Op sommige momenten had ik het zo koud, dat ik geen idee had wat er allemaal gebeurde', schetst Cort het beeld van een heroïsche etappe.

Cort: 'Vijf uur lang knallen is wel wat anders'

'Mijn radio werkte niet, dus ik had weinig informatie. We waren de hele etappe aan het pushen. Het was eerst een groot gevecht om weg te rijden. Daarna wilden we hard doorrijden tot de klim halverwege om het peloton te breken, zodat de sprintersploegen niet meer zouden achtervolgen', vertelt Cort over de tactiek.

'We kregen echter niet een grote voorsprong en we konden enkel zo hard mogelijk doorrijden. Ik kan me geen etappe herinneren dat ik zo hard moest blijven pushen door de heuvels. Misschien een keer met waaiers, maar dan zit je in een grotere groep. Maar met twee, drie andere renners vier, vijf uur lang knallen, is wel wat anders.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws