Glorieuze Lafay blijft Van Aert nipt voor: 'Zag dat Jumbo-Visma veel werk moest verzetten' Wielrennen
Wielrennen

Glorieuze Lafay blijft Van Aert nipt voor: 'Zag dat Jumbo-Visma veel werk moest verzetten'

Glorieuze Lafay blijft Van Aert nipt voor: 'Zag dat Jumbo-Visma veel werk moest verzetten'

De tweede rit van de Tour de France 2023 leverde andermaal spektakel op. Richting San Sebastian kwam het tot een superspannende finale, die door een succesvolle demarrage onder het vod winnend werd afgesloten door Victor Lafay van Cofidis.

We kennen Lafay als een coureur die zo nu en dan wat moois laten zien, maar een Tourrit winnen in dit veld is toch wel iets van een ander niveau. Zaterdag liet hij in de openingsrit al zien dat hij bij de besten van deze Tour is. 'Ik was wat gefrustreerd', blikte hij terug op het feit dat hij zich in de finale had laten ringeloren.

Vandaar dat de Fransman het zondag wat beter aan ging pakken, zoals hij zijn plan beschreef. 'Ik wilde laten begaan op dat puistje op drieënhalve kilometer van de finish, maar zat te ver. Uiteindelijk ging ik onder het vod.'

Lafay dat zag Jumbo-Visma aan de bak moest

'Ik zag dat Jumbo-Visma in de finale veel werk moest verzetten, en ik had een plan om aan te gaan', deed hij nog verder. 'Ik kon in de laatste vierhonderd meter nog kracht leveren op de pedalen', wat net genoeg bleek om de sprintende Wout van Aert en Tadej Pogacar af te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws