Goed en slecht nieuws voor Kämna: Geen Tour door infectie, wel contractverlenging Wielrennen
Wielrennen

Goed en slecht nieuws voor Kämna: Geen Tour door infectie, wel contractverlenging

Goed en slecht nieuws voor Kämna: Geen Tour door infectie, wel contractverlenging

Lennard Kämna heeft zijn contract verlengd bij BORA-hansgrohe. De 24-jarige Duitser had een aflopende verbintenis, maar hij verbindt zijn toekomst dus aan de ploeg waar hij sinds 2020 actief is.

Kämna komt oorspronkelijk uit de school van Team Sunweb (nu Team DSM), maar in 2020 verliet hij die ploeg en trok hij naar BORA. Daar brak hij vorig seizoen definitief door. Eerst won hij een rit in de Dauphiné, om vervolgens ook een ritzege te boeken in de Tour de France. Begin dit jaar voegde hij een etappe in de Ronde van Catalonië aan zijn palmares toe.

Het gaat de klimmer zodoende voor de wind bij BORA, zover is duidelijk. Het contract wordt verlengd met slechts één seizoen. Dat is niet lang, maar is ook niet prioriteit voor Kämna op dit moment. De Duitser is namelijk geblesseerd. Door een infectie werd Kämna ver teruggeworpen en hij herstelt daar nog altijd van. In de Ronde van de Algarve in mei was hij niet zichzelf en hij sloeg een hoogtestage over. De Tour komt zodoende te vroeg.

Kämna nam te weinig rust en neemt break

Volgens Kämna heeft hij in het voorjaar te veel van zijn lichaam gevraagd en heeft hij zijn lichaam onvoldoende tijd gegeven om te herstellen. Dat hij ziek werd, werkte mentaal zwaar door. 'Ik moet accepteren dat ik niet fit genoeg ben en dat ik tijd en energie moet steken in mijn terugkeer. Ik moet de vorm langzaam gaan opbouwen. Ik krijg van de ploeg de kans om een break te nemen en zal waarschijnlijk pas in de tweede helft van het seizoen terugkeren.'

Met een contractverlenging op zak heeft hij in ieder geval rust in het hoofd. Daar is Kämna dan ook blij mee. 'Ik heb hier de perfecte omgeving en de laatste weken hebben dat bevestigd. We hebben dezelfde doelen en ik ben heel gemotiveerd om die te halen.' Dat zegt ook ploegbaas Ralph Denk: 'Het belangrijkste is nu zijn gezondheid en daarom hebben we besloten om even te resetten en straks opnieuw op te starten. De ploeg staat achter Lennard en daar is de contractverlenging een indicatie van.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws