Golf aan fysieke ellende: veel uitvallers in AlUla, Matthews verlaat Valencia, Cofidis trekt zich terug uit O Gran Camino Wielrennen
Wielrennen

Golf aan fysieke ellende: veel uitvallers in AlUla, Matthews verlaat Valencia, Cofidis trekt zich terug uit O Gran Camino

Golf aan fysieke ellende: veel uitvallers in AlUla, Matthews verlaat Valencia, Cofidis trekt zich terug uit O Gran Camino

Niet iedereen komt de eerste koersen van 2024 ongeschonden door. Pavel Sivakov is na zijn eerste dagen in de kleuren van UAE Team Emirates met een hamstringblessure uit de Ronde van Valencia gestapt. De tot Fransman genaturaliseerde Rus kon de etappewedstrijd niet uitrijden en richt zich nu op de komende wedstrijden, meldt zijn ploeg op X.

Ook sprinter van dienst Juan Sebastian Molano is niet okselfris. De Colombiaan viel in de slotfase van de vierde etappe van de AlUla Tour en bereikte wel de finish, maar zal niet starten in de laatste etappe. Molano sprintte in de eerste drie ritten twee keer bij de beste tien van de dag. De val in de AlUla Tour maakte meer slachtoffers. Henok Mulubrhan van Astana Qazaqstan moest opgeven met een gebroken sleutelbeen.

Ook Nils Eekhoff en Bram Welten rijden de Arabische ronde niet uit, zij starten niet in de laatste etappe vanwege ziekte. Michael Matthews kon dan weer niet starten in de vierde rit van de Ronde van Valencia. De etappe van vrijdag werd ontsierd door een grote val en de Australiër moet herstellen van zijn verwondingen, meldt zijn ploeg Jayco-AlUla.

Cofidis moet Gran Camino overslaan wegens gebrek aan fitte renners

Dat het met Cofidis op het gebied van fitheid niet goed ging, was al bekend. De Franse ploeg kampt met een ziektegolf. Nu blijkt dat de impact van de fysieke ellende wel heel erg groot is: de ploeg heeft zich teruggetrokken uit O Gran Camino. Dat meldt de organisatie van die etappewedstrijd op X. De ploeg moet zijn fitte renners naar andere koersen sturen die gelijktijdig zijn met de Spaanse wedstrijd. Het gaat in dit geval om de UAE Tour en de Omloop Het Nieuwsblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws