Pidcock als uithangbord en helpende hand British Cycling: alles wordt gedaan voor voortbestaan Tour of Britain Wielrennen
Wielrennen

Pidcock als uithangbord en helpende hand British Cycling: alles wordt gedaan voor voortbestaan Tour of Britain

Pidcock als uithangbord en helpende hand British Cycling: alles wordt gedaan voor voortbestaan Tour of Britain

Het is in Nederland ook een gekend probleem: steeds meer wedstrijden verdwijnen van de kalender. Meestal vanwege een geldtekort of te weinig politie-inzet. In Groot-Brittannië is de zaak nog veel nijpender. Daar is staat een van de grootste koersen van het land, de Tour of Britain, nog altijd op losse schroeven. Er is een echter plan bedacht vanuit de nationale fietsfederatie om de koers niet ter ziele te laten gaan, zo meldt British Cycling in een persbericht. De wedstrijd voor de mannen blijft in september, de koers voor de vrouwen staat gepland voor juni.

In november werd al bekend dat de toekomst onzeker zou worden. British Cycling zette de samenwerking met hoofdsponsor SweetSpot stop. Sindsdien moest de federatie op zoek naar sponsoren om de koers te organiseren. Die zoektocht gaat nog altijd moeizaam, maar nu lijkt het bestuursorgaan zelf wat extra stappen te gaan zetten om de wedstrijd in leven te houden. Ook British Cycling heeft niet veel middelen om de koers te redden, geeft CEO Jon Dutton aan.

Pidcock en Deignan als uithangborden: 'Het is geweldig om als kind de koers in je eigen land te zien'

Gemikt wordt er nu vooral op het draagvlak op landelijk niveau om de Tour of Britain voor het wielrennen te behouden. 'Op basis van de penibele toestand waar we nu in zitten, hebben we lang en hard nagedacht over hoe we iedereen samen achter dit idee kunnen krijgen. We zijn een non-profit organisatie, dus ieder groot geldbedrag dat we uitgeven doet pijn', stelt Dutton, die wel aangeeft dat het de bedoeling is van de organisatie om te investeren in de toekomst van het Britse fietsen. Hij heeft goede hoop dat de vrouwenkoers, die gepland staat voor juni, gewoon door kan gaan. Dan moet er evenwel wel geld bij komen.

De lokale autoriteiten, organisatie, politie-inzet en prijzengeld: dat is waar het om gaat en waar geld voor nodig is. British Cycling gaat ervan uit dat de wedstrijd nog altijd breed gedragen wordt en hoopt op goodwill. Die goodwill wordt extra aangedikt door onder andere INEOS Grenadiers-baas John Allert, Lizzie Deignan en Tom Pidcock. 'Als kind keek ik vroeger naar deze koers. Het heeft iets geweldigs om grote wedstrijden in je eigen land te zien. Het Britse fietsen heeft het meer dan ooit nodig dat er een grote koers is. Vooral voor de volgende generatie talent', aldus de ex-wereldkampioen veldrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws