Gorka Izagirre blijft spectaculair overeind na bijna-botsing met auto's Wielrennen
Wielrennen

Gorka Izagirre blijft spectaculair overeind na bijna-botsing met auto's

Gorka Izagirre blijft spectaculair overeind na bijna-botsing met auto's

Gorka Izagirre is op spectaculaire wijze overeind gebleven in een afdaling van de zestiende etappe in de Giro d'Italia. De Spanjaard kwam had moeite de bocht te houden, waarna hij bijna in volle vaart op een auto klapte.

Izagirre maakte op het moment van het voorval deel uit van een kopgroep van zes. Samen met Joäo Almeida, Vincenzo Nibali, Amanuel Ghebreighzabhier, Davide Formolo en Antonio Pedrero begon hij aan de beklimming van de Passo Giau. In een stukje dat in dalende lijn ging, verloor hij de controle over zijn fiets. Over de natte wegen gleed hij bijna uit de bocht.

De Bask kon maar ternauwernood de eerste auto ontwijken, waarna het gevaar nog niet voor honderd procent geweken was. Nadat hij al knap overeind bleef, stond er namelijk nog een voertuig geparkeerd. Deze stond een stuk schever in de berm, waardoor hij hier ook maar met moeite langs kon komen. De renner, met een verleden in het veldrijden, liet zien uitstekend te kunnen sturen. Door het voorval verloor hij echter wel de aansluiting met de rest van de kopgroep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws