Gouden Colbrelli wint EK in thuisland Italië: 'Dat ik dan win, is fantastisch' Wielrennen
Wielrennen

Gouden Colbrelli wint EK in thuisland Italië: 'Dat ik dan win, is fantastisch'

Gouden Colbrelli wint EK in thuisland Italië: 'Dat ik dan win, is fantastisch'

Als vierde Italiaan op rij, mag Sonny Colbrelli de Europese kampioenstrui aantrekken. In een geweldige, loodzware wedstrijd was de renner van Bahrain Victorious de enige die Remco Evenepoel bij kon houden. De Belg nam de Italiaan vervolgens op sleeptouw in de finale, waarna Colbrelli zijn wapen, de sprint, in kon zetten om de strijd in zijn voordeel te beslechten.

Na de koers vertelde de winnaar in het flashinterview dat hij last had van de druk. 'Bij de start van de race had ik geen goed gevoel. Op sociale media merkte ik dat er erg veel druk op ons stond. Dat ik dan win, is fantastisch.' De Italiaanse armada had ook nog Matteo Trentin mee in de voorste groep, maar hij kon de beslissende aanval van Evenepoel niet volgen.

Colbrelli liet weten erg trots te zijn op de sterke ploegenprestatie. 'We hadden hier echt een goed team. In de finale was Trentin echt fantastisch. Ik heb veel geleden in de finale, maar ik moest Remco volgen.' Toen dat lukte, moest Colbrelli sprinten voor de zege, thuis, in Italië. 'Hier winnen is voor mij heel erg mooi', jubelt de kersverse Europese kampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws