Greg Van Avermaet hangt fiets aan de wilgen: 'Tijd om uit te kijken naar andere doelen in het leven' Wielrennen
Wielrennen

Greg Van Avermaet hangt fiets aan de wilgen: 'Tijd om uit te kijken naar andere doelen in het leven'

Greg Van Avermaet hangt fiets aan de wilgen: 'Tijd om uit te kijken naar andere doelen in het leven'

Greg Van Avermaet heeft via social media het einde van zijn actieve wielerloopbaan aangekondigd. De olympische kampioen van 2016 twijfelde al langer over het voortzetten van zijn carrière, maar heeft na de klassiekercampagne knopen doorgehakt.

'Jammer genoeg komt dit avontuur tot een einde', klinkt het bij de Belg. 'Het was een moeilijke beslissing, maar ik kijk extreem trots terug op hetgeen ik bereikt heb. Ik heb iedere dag de beste versie van mijzelf getoond en kan geen spijt hebben van mijn beslissingen. Ik geniet niet alleen van de overwinningen, maar ook de manier waarop.'

'Ik wil iedereen bedanken die mijn gedurende mijn loopbaan gesteund heeft en alle fans voor hun support, in goede en slechte tijden', vervolgt Van Avermaet, die koersen als Parijs-Roubaix en ritten in de Tour op zijn rijke palmares heeft staan. 'Nu is het tijd om tijd te spenderen met mijn vrouw en kinderen en andere doelen in het leven te zoeken, waarin ik dezelfde passie hoop te vinden.'

'Tot het einde van dit seizoen zal ik alles geven voor AG2R Citroën Team, een ploeg die ik ook wil bedanken voor hun vertrouwen de afgelopen jaren. Hopelijk kan ik deze periode afsluiten met enkele mooie resultaten!', aldus Van Avermaet, die over twee weken 38 jaar oud wordt.

Ploegleider dankt Van Avermaet: 'Voorbeeld voor de hele ploeg'

Ploegleider Vincent Lavenu dankt Van Avermaet voor zijn bewezen diensten. 'Greg is een groot kampioen, die onze ploeg in 2021 voor het eerst op het podium van de Ronde van Vlaanderen liet staan. Zijn betrokkenheid, professionaliteit en normen en waarden waren mooi om te zien, waarmee hij een voorbeeld was voor de hele ploeg. We weten dat hij er tot zijn laatste wedstrijd alles aan zal doen om te presteren in het shirt van AG2R Citroën Team en zullen hem daarbij ook ondersteunen', stelt de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws