Gretige Pogacar sprokkelt secondes in Parijs-Nice: 'Eigenlijk is het maar een kleine marge' Wielrennen
Wielrennen

Gretige Pogacar sprokkelt secondes in Parijs-Nice: 'Eigenlijk is het maar een kleine marge'

Gretige Pogacar sprokkelt secondes in Parijs-Nice: 'Eigenlijk is het maar een kleine marge'

Tadej Pogacar is in Parijs-Nice gretig bezig met het verzamelen van secondes. De Sloveen pakte ook in de tweede rit weer zes bonificatiesecondes, waardoor hij nu tweede staat in het klassement.

'Zes seconden is veel, of dat kan het zijn voor deze koersen van één week', vertelde de kopman van UAE-Team Emirates in het flashinterview. 'Maar het is eigenlijk maar een kleine marge, het zorgde ook voor wat vertrouwen. Het was een mooi sprintje, mooi ingeleid door de ploeg. Die secondes kunnen van belang zijn, maar dat weten we nu vanzelfsprekend nog niet. In de wielersport telt elke seconde.'

Dinsdag staat er een 32 kilometer lange ploegentijdrit op de rol in Parijs-Nice, waarvoor de ploeg van Pogacar lager op de ladder zal staan dan Jumbo-Visma. 'Wat we daarvan mogen verwachten? We kunnen verwachten dat we meer dan honderd procent geven. Ik hoop dat de klok snel stopt, maar het wordt zwaar. Het is een vrij lange tijdrit, dus we pakken zo snel mogelijk de focus op.'

'Ik heb nog maar één ploegentijdrit gereden als prof', ging hij verder. 'Ik heb er heel veel zin in en kan de strategie ook wel meegeven: vol gas', lachte de Sloveen.

'Ik weet niet hoe het precies met de vorm staat', zei Pogacar nog. 'In Spanje voelde ik me heel goed en op die lijn ben ik doorgegaan. Ik sta er goed voor, maar we zullen het in de bergen wel zien', sloot hij af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news