Gefrustreerde De Lie blijft ambitieus na opnieuw mislukte sprint: 'De benen zijn er zeker' Wielrennen
Wielrennen

Gefrustreerde De Lie blijft ambitieus na opnieuw mislukte sprint: 'De benen zijn er zeker'

Gefrustreerde De Lie blijft ambitieus na opnieuw mislukte sprint: 'De benen zijn er zeker'

Arnaud De Lie kwam er in de finale van de tweede etappe van Parijs-Nice helemaal niet aan te pas. De Belg van Lotto-Dstny geraakte in de sprintvoorbereiding niet in een goede positie en eindigde slechts als 27ste. Een dag eerder werd De Lie vijfde, maar ook toen verliep de sprint allesbehalve vlekkeloos.

De tweede etappe van Parijs-Nice was net zoals de openingsrit een prooi voor de sprinters. De aanloop naar de sprint verliep chaotisch met een valpartij in de laatste kilometer. Het schopte de positionering van verschillende sprinters in de war. Uiteindelijk won Mads Pedersen, die Olav Kooij van Jumbo-Visma aftroefde. De Lie zag het allemaal aan en speelde met een 27ste plaats dus geen rol van betekenis.

‘Het is zonde dat ik niet aan sprinten toekwam, vooral na de sterke inspanningen van mijn ploegmaats. Ik werd in een perfecte positie richting de laatste rotonde gebracht, maar werd vervolgens geblokkeerd door een renner, waardoor ik veel posities verloor. Het is een beetje frustrerend. De goede benen zijn echter zeker aanwezig, dus ik blijf ambitieus voor de komende dagen’, vertelt De Lie via de kanalen van zijn ploeg.

Met een ploegentijdrit van dinsdag en de eerste aankomst bergop van woensdag zal De Lie even in de wachtkamer moeten zitten. Op dag vijf volgt een overgangsrit, waarin De Lie en de andere sprinters normaa gesproken weer een kans krijgen o


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws