Grischa Niermann legt uit wat de 'heel duidelijke afspraken' zijn die ze bij Jumbo-Visma gemaakt hebben Wielrennen
Wielrennen

Grischa Niermann legt uit wat de 'heel duidelijke afspraken' zijn die ze bij Jumbo-Visma gemaakt hebben

Grischa Niermann legt uit wat de 'heel duidelijke afspraken' zijn die ze bij Jumbo-Visma gemaakt hebben

Dat Jumbo-Visma de beste papieren in deze Vuelta a Espana in handen heeft, is inmiddels wel duidelijk. De Nederlandse formatie heeft volgens ploegleider Grischa Niermann 'duidelijke afspraken gemaakt' over hoe de kopmannen het restant van de Spaanse ronde af dienen te werken.

Die afspraken houden in dat iedereen zijn ding mag doen, maar dat het niet ten koste moet gaan van een andere Jumbo-Visma-kopman. 'We hebben heel duidelijke afspraken. Iedereen mag koersen, maar de afspraak is dat we niet een van onze eigen ploegmaats in een minder goede situatie gaan brengen', aldus de Duitse ex-renner bij Sporza. 'Het allerbelangrijkste is dat we de concurrenten verslaan. Ayuso en Mas hebben getoond dat ze op heel hoog niveau zijn. We zijn er nog lang niet. Het is nog lang geen gevecht tussen drie ploegmaats.'

Niermann: 'Vingegaard lijkt beste kaarten te hebben'

Vingegaard liet na zijn ritzege op de Tourmalet ook dinsdag richting Bejes weer zien dat hij goed in orde is, zo zag ook Niermann. 'Hij lijkt inderdaad de beste kaarten te hebben, het was een mooie machtsdemonstratie. Maar voor mij maakt het niet uit wie in Madrid op de hoogste trede staat, zolang het maar iemand van onze ploeg is.'

De buitenwacht lijkt met name meesterknecht Sepp Kuss de zege te gunnen, terwijl er in respectievelijk Denemarken en Slovenië natuurlijk voornamelijk naar Vingegaard en Primoz Roglic gekeken wordt. 'Sepp heeft zeker de gunfactor, niet alleen van de ploegleiding, maar ook van Roglic en Vingegaard. Maar ze moeten ook niet remmen voor Kuss. Daar is hij ook akkoord mee', herhaalt Niermann de woorden die ze bij Jumbo-Visma intussen al de helft van de Vuelta uit kunnen spreken.

Woensdag biedt de rit naar de Angliru mogelijk uitkomst voor Jumbo-Visma, daar we op een klim met die zwaarte vanzelf zullen gaan zien wie van de drie Jumbo-Visma-pionnen over de beste benen beschikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws