Sloveense media zien Vingegaard 'ongeschreven regel' breken, Roglic lacht: 'We hebben gewonnen, toch?' Wielrennen
Wielrennen

Sloveense media zien Vingegaard 'ongeschreven regel' breken, Roglic lacht: 'We hebben gewonnen, toch?'

Sloveense media zien Vingegaard 'ongeschreven regel' breken, Roglic lacht: 'We hebben gewonnen, toch?'

Nu de slotweek van de Vuelta a Espana inmiddels in gang gezet is en Jumbo-Visma de leiding van de Spaanse ronde met drie coureurs nog altijd stevig in handen heeft, doemt langzamerhand de hamvraag op: wie van de Nederlandse formatie gaat de ronde winnen? Discussies voor de buitenwacht, zo lijken ze bij de ploeg vooralsnog te reageren.

In Slovenië duimen ze natuurlijk voor drievoudig Vueltawinnaar Primoz Roglic, die nu derde staat. 'De hiërarchie bij Jumbo-Visma is veranderd', kopte het grote medium RTVSLO aldaar. 'De ongeschreven regel van de wielersport om niet binnen de ploeg aan te vallen, gold in deze etappe van de Vuelta niet. Velen typeerden de aanval van Jonas Vingegaard als een mes in de rug voor teamgenoten Sepp Kuss en Roglič, maar feit is dat Jumbo-Visma het gezamenlijke leiderschap verder consolideerde.'

Ondertussen kwam er op social media een screenshot naar buiten van een kritisch bericht over de door Vingegaard gekozen tactiek op dinsdag, wat een like kreeg van de vrouw van Roglic. Olie op het vuur, al maakt de hoofdrolspeler zelf er zich niet al te druk om. 'Het was een snelle, korte en mooie etappe', zei Roglic, die geen aanstalten maakte om zijn ploegmaat in te rekenen, na de rit. 'We hebben gewonnen, toch?'

Jan Tratnik, een landgenoot van Roglic, kwam met eenzelfde woorden. 'Iedereen van ons kan een goede dag hebben en uiteindelijk had Vingegaard die nu. Uiteindelijk zullen we wel zien wie de sterkste is', gaf de meesterhelper desgevraagd aan tegenover RTVSLO.

Kuss: 'Angliru wordt weer een ander verhaal'

Vingegaard zelf wilde er na zijn overwinning - en de emotionele lading door het nieuws van Nathan Van Hooydonck dinsdag - niet op ingaan, terwijl Kuss sprak van een plan dat veranderde. 'Vlak voor het steile deel van de slotklim vroeg Jonas via de radio of hij mocht aanvallen. Het was echt een goed moment voor hem en hij was onklopbaar, wat het opnieuw een supergoede dag maakte voor de ploeg. Deze klim was ook moeilijk voor mij en de Angliru wordt weer een ander verhaal', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws