Grischa Niermann (Visma | Lease a Bike) eerlijk na Strade Bianche: 'We hadden er meer van verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Grischa Niermann (Visma | Lease a Bike) eerlijk na Strade Bianche: 'We hadden er meer van verwacht'

Grischa Niermann (Visma | Lease a Bike) eerlijk na Strade Bianche: 'We hadden er meer van verwacht'

Een tiende plek, daar moest Visma | Lease a Bike het één week na het zo succesvolle Openingsweekend mee doen. Om de zege strijden in Strade Bianche zat er niet in. Christophe Laporte wist de ploeg uiteindelijk toch een stek op het eerste wedstrijdblad te gunnen, nadat ze onderweg al enkele scheve situaties moesten rechtzetten.

Sepp Kuss zat namens de Nederlandse formatie op de eerste rij toen Pogacar zijn aanval plaatste, maar kon niet mee met de Sloveen. Uiteindelijk kwam het team met ook Laporte, Attila Valter en Ben Tulett in de eerste groep te zitten achter Pogacar, maar de klimmers moesten hard werken om een scheve situatie met een vooruitrijdende groep recht te zetten. Dat kostte hen vervolgens de kop op de eerstvolgende gravelstrook, alhoewel Valter nog enkele malen de aansluiting kon maken. De Hongaar, vorig jaar nog vierde, werd uiteindelijk negentiende in deze uitvoering van de grindkoers in Toscane.

Visma | Lease a Bike niet sterk genoeg in Strade Bianche

Ploegleider Grischa Niermann blikt terug. 'Dit is niet waarvoor we naar hier zijn gekomen, qua resultaat', aldus de ploegleider, die net als Maarten Wynants de verkenning samen met de renners deed. 'Ik denk dat we niet goed genoeg waren. Christophe heeft een heel knappe koers gereden en is tiende geworden, waarmee hij eigenlijk tussen een hele hoop klimmers staat. Dat heeft hij super gedaan', deelt hij een compliment uit aan de sterke Fransman, die over twee weken ook kopman zal zijn in Milaan-Sanremo.

'We hadden er meer van verwacht', concludeert Niermann. 'Maar de mannen waren niet sterk genoeg. Aan de omstandigheden lag het ook niet. Dit is een superzware koers en dan maakt het niet uit of het nat of droog is. Doordat het parcours langer gemaakt is, wordt het wel nog zwaarder. Maar ik denk dat het heel duidelijk was dat de beste renner gewonnen heeft', doelt de Duitser op Pogacar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws