Van Aert kloppen gaf Pogacar 'onwerkelijk blij' gevoel: 'Hij won zowat elke sprint dit jaar' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kloppen gaf Pogacar 'onwerkelijk blij' gevoel: 'Hij won zowat elke sprint dit jaar'

Van Aert kloppen gaf Pogacar 'onwerkelijk blij' gevoel: 'Hij won zowat elke sprint dit jaar'

Tadej Pogacar deed in de GP Montreal waar hij op hoopte: winnen. De Sloveen hield Wout van Aert af met een machtige spurt en kwam met gebalde vuist over de streep heen na een zware koers. 'Dit levert mooie herinneringen op', vertelde de Sloveen een half uur na de wedstrijd.

'Het was een zeer zware wedstrijd', begon de tweevoudig Tourwinnaar op de persconferentie in een bijzaal van een gemeenschapscentrum in Montreal tegenover onder meer In de Leiderstrui. 'We zaten elkaar wat te bespelen in de laatste kilometers. Ik wilde graag in Wout zijn wiel zitten, hij juist in de mijne', doelt Pogacar op het spel dat uiteindelijk door Van Aert gewonnen werd.

'Ik ging met veel vertrouwen de laatste bocht door. Gaudu ging gelukkig vroeg aan, waardoor ik mee kon sluipen in zijn slipstream. Daarna ging ik voluit tot de finish, in de hoop dat niemand mij zou passeren. Dat gaf een geweldige kick op de meet', blikt de Sloveen breeduit lachend terug.

Pogacar klopte dus Van Aert in een sprint, wat best wel knap genoemd mag worden. 'We waren met de beste renners in de wereld vooruit, hij is de groene trui in de Tour die dit seizoen zowat elke sprint wint. Hem kloppen gaf me een onwerkelijk blij gevoel, ongelofelijk', stelt de coureur van UAE-Team Emirates.

Lees verder onder de foto.

Van Aert kloppen gaf Pogacar 'onwerkelijk blij' gevoel: 'Hij won zowat elke sprint dit jaar'
A.Yates, Pogacar en Van Aert op de laatste beklimming van de dag in Wollongong

Pogacar doet ook tijdrit op WK

Pogacar genoot van de wedstrijden in Quebec en Montreal en zijn eerste bezoek aan Canada, zo laat hij nog weten aan de Canadese aanwezigen. 'Ik heb hier veel plezier gehad. Quebec was mooi, maar tricky voor mij. Ik had daar niet de beste benen, maar hier in Montreal voelde ik mij goed en kon ik het dan ook afmaken. Dat levert mooie herinneringen op.'

'Of ik nu de favoriet ben op het WK? We vertrekken morgen naar Australië, waar ik eerst de tijdrit en vervolgens de wegrace zal doen', deelt hij een nieuwtje over de chrono mee. 'Tot zover zit het met mijn vorm heel goed en ik zal met vertrouwen afreizen, maar het blijft een zwaar WK.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws