Groenewegen (derde) 'kon niet meer schakelen' na val in Vlaanderen en hekelt 'waardeloos puntensysteem' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen (derde) 'kon niet meer schakelen' na val in Vlaanderen en hekelt 'waardeloos puntensysteem'

Groenewegen (derde) 'kon niet meer schakelen' na val in Vlaanderen en hekelt 'waardeloos puntensysteem'

Een lastige dag in het zadel voor Dylan Groenewegen in het Kampioenschap van Vlaanderen. De sprintbom van BikeExchange-Jayco ging tegen de vlakte, vlak voor de finale op gang schoot. Daarna reed hij de rest van de wedstrijd enigszins achter de feiten aan op een kapotte fiets. Meer dan een derde plek zat er 'helaas niet in', zo vertelde hij in het flashinterview.

Gedurende de volledige finale in Vlaanderen, geloofde Groenewegen niet in zijn kansen. 'Om eerlijk te zijn dacht ik zelfs met nog driehonderd meter te gaan dat Fabio Jakobsen ook kansloos was', vertelt de uiteindelijke nummer drie over de uiteindelijke nummer één. Hij doelde op de positie van de twee, die niet optimaal leek. Door de tegenwind konden de renners toch nog remonteren. 'Ik zat erg ver maar door de volle tegenwind konden Fabio en ik toch nog meters maken. Ik dan wel in zijn slipstream, maar ja. Ik had de benen niet meer.'

Of de slechte benen kwamen door de valpartij eerder in de wedstrijd, liet de Amsterdamse spurter in het midden. Wel gaf hij aan dat hij flink wat materiaalpech had door de buiteling. 'Mijn fiets deed het niet meer naar behoren, ik kon eigenlijk gewoon niet meer schakelen. Dat maakt zo'n sprint dan extra lastig waardoor ik wel tevreden moet zijn met de derde plek. Maar eerlijk gezegd waren de benen ook gewoon niet goed.' Groenewegen wisselde niet meer van fiets, omdat de finale net in gang geschoten was en hij niet teveel tijd kon verliezen.

Punten sprokkelen in 'waardeloos systeem'

In de rest van het seizoen zal de winnaar van een Touretappe dit jaar vooral koersen in België. Mede om punten te sprokkelen voor zijn ploeg, met het oog op lijfsbehoud in de WorldTour. 'Ik rijd nog veel in dit land en dat vind ik erg leuk om te doen. Hier kan het eigenlijk alle kanten op altijd, dus we trekken mijn seizoen nog een tijdje door. Het is aan mij om punten te sprokkelen voor onze ploeg, maar ik wil wel even zeggen dat het echt een waardeloos puntensysteem is', aldus een stellige Groenewegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws