Groenewegen voert BikeExchange-Jayco aan in serie eendagswedstrijden Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen voert BikeExchange-Jayco aan in serie eendagswedstrijden

Groenewegen voert BikeExchange-Jayco aan in serie eendagswedstrijden

Dylan Groenewegen is de komende acht dagen de man van dienst bij BikeExchange-Jayco als het gaat om de vlakkere wedstrijden. De Nederlander voert de Australische ploeg aan in drie eendagskoersen, terwijl ze in de vierde (Binche-Chimay-Binche) zonder echte leider starten. 'We willen iets te vieren hebben', blikt hij vooruit.

In de Münsterland Giro (4 oktober), Parijs-Bourges (6 oktober) en de Memorial Rik Van Steenbergen (9 oktober) zal de ploeg voor Groenewegen gaan. 'Het is een druk einde van het seizoen. We hebben vorm laten zien in de laatste races, maar we missen een beetje het resultaat na alles wat we ervoor hebben gedaan. Nu is er echter de kans om het seizoen goed af te sluiten, dus we gaan voor grote resultaten. Ik kijk ernaar uit om alles te geven de komende week en met deze ploeg ben ik er zeker van dat we iets te vieren gaan hebben.'

BikeExchange-Jayco focust zich voornamelijk op Groenewegen

Ploegleider Tristan Hofmann, eveneens een Nederlander, sluit zich daarbij aan. 'Münsterland is een pure sprinterskoers, dus we focussen volledig op Dylan. Hij is gemotiveerd om hier te winnen, dus het is all in voor hem. In Binche hebben we net voor de finish een kasseienklim, dus het is voor ons een open wedstrijd zonder leider. We willen agressief koersen en aanwezig zijn in ontsnappingen.' Onder meer Luke Durbridge, Luka Mezgec, Jan Maas en Elmar Reinders zullen Groenewegen ondersteunen.

'Gaan we verder met Parijs-Bourges, waar we met Dylan zullen focussen op een sprint. Er zijn echter wat tricky stukken, dus we moeten attent blijven. Tot slot is er de Memorial Rik Van Steenbergen, opnieuw een typische sprinterskoers met lokale rondes. Het is volledig vlak, dus het zal zaak zijn om Dylan in een positie te brengen waaruit hij kan winnen', sluit hij af met de Belgische wedstrijd. In de Italiaanse najaarskoersen mikt het team vooral op Simon Yates, om op die manier als ploeg degradatie te voorkomen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws