Wereldkampioen tijdrijden Foss begint aan Italiaanse najaarscampagne: 'Nog geen tijd gehad om te vieren' Wielrennen
Wielrennen

Wereldkampioen tijdrijden Foss begint aan Italiaanse najaarscampagne: 'Nog geen tijd gehad om te vieren'

Wereldkampioen tijdrijden Foss begint aan Italiaanse najaarscampagne: 'Nog geen tijd gehad om te vieren'

Tobias Foss verbaasde in Australië vriend en vijand met zijn zege bij het wereldkampioen tijdrijden, maar is bij zijn terugkeer in Europa met name gefocust op de Italiaanse najaarswedstrijden. Pas na het seizoen vindt de man uit Noorwegen tijd voor een feestje, geeft hij voor de start van de Giro dell'Emilia aan.

Foss is maar heel even thuis geweest, zo verklaart hij. 'Daardoor heb ik ook nog wel wat last van de jetlag. Ik heb niet heel veel tijd gehad om te wennen, voor ik weer naar hier vertrok.' Desondanks staat hij met ambitie aan de start van het Italiaanse najaar. 'De focus ligt voornamelijk op de Ronde van Lombardije, maar met de geest en het lichaam zit het wel goed. Ik verwacht dus een prima dag en ga het proberen', stelt hij voor de microfoon van Cycling Pro Net.

Doordat hij maar even thuis is geweest, is er ook nog geen feest geweest in huize Foss. 'We hebben nog geen tijd gehad om die titel te vieren. Ik focus mij eerst op deze wedstrijden, maar na het seizoen zullen we wel tijd vinden om het te vieren. Het is alleszins een grote stap in mijn loopbaan. Het geeft me veel vertrouwen en ik geloof nu dat alles mogelijk is.'

Maar eerst dus de Giro dell'Emilia. 'We gaan zien hoe het gaat. Ik weet niet precies hoe mijn lichaam aanvoelt na al dat reizen, maar het is een mooi rondje hier en ik heb er zin in.' Jumbo-Visma doet het verder met onder meer nieuwkomer Thomas Gloag en de Nederlanders Robert Gesink, Rick Pluimers en Sam Oomen. Primoz Roglic staat niet aan de start; hij heeft zijn seizoen beëindigd na zijn crash in de Vuelta. Jonas Vingegaard doet momenteel mee aan de CRO Race en sluit na die wedstrijd aan bij de groep van de Italiaanse koersen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws