Groenewegen wil in Dwars door Vlaanderen revanche voor lekke band in Gent-Wevelgem Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen wil in Dwars door Vlaanderen revanche voor lekke band in Gent-Wevelgem

Groenewegen wil in Dwars door Vlaanderen revanche voor lekke band in Gent-Wevelgem

Dylan Groenewegen is vastberaden om woensdag in Dwars door Vlaanderen het beste van zichzelf te laten zien. De Nederlandse sprinter voert de selectie van Team BikeExchange-Jayco aan.

Groenewegen kwam afgelopen zondag in Gent-Wevelgem niet in het wedstrijdverhaal voor, maar nu blijkt waarom. 'Om een goede koers te rijden heb je geluk nodig. Afgelopen zondag was ik goed bij de pinken, maar reed ik lek op een slecht moment. Mijn wedstrijd finishte daar', stelde de nummer twee van Brugge-De Panne, die uiteindelijk niet uit zou rijden op zondag.

In Dwars door Vlaanderen hoopt Groenewegen op een beter resultaat. 'Ik kom hier graag, het is een wedstrijd die ik leuk vind. Het parcours is veeleisend met vele beklimmingen, ik denk dat een klein groepje om de zege gaat strijden.' Ploegleider Matthew Hayman sluit zich daarbij aan. 'Deze wedstrijd past goed bij ons. We hebben Dylan en Luka Mezgec die in vorm zijn. We willen de teleurstelling van Gent-Wevelgem wegspoelen door hem zo goed mogelijk te helpen als het een sprint wordt.'

Naast Mezgec staan ook Luke Durbridge, Kelland O'Brien, Campbell Stewart, Alexander Konychev en Alex Edmondson aan de start namens de ploeg uit Australië.

Selectie Team BikeExchange-Jayco Dwars door Vlaanderen 2022

Dylan Groenewegen
Luka Mezgec
Kelland O'Brien
Luke Durbridge
Campbell Stewart
Alexander Konychev
Alex Edmondson


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws