Groenewegen ziet kans op sprintzege verdwijnen na probleem met derailleur Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen ziet kans op sprintzege verdwijnen na probleem met derailleur

Groenewegen ziet kans op sprintzege verdwijnen na probleem met derailleur

Dylan Groenewegen had goede hoop op een ritzege in de Baloise Belgium Tour, maar zag zijn kansen in de slotrit tenietgedaan worden door een probleem met zijn derailleur. De sprinter houdt er gemengde gevoelens aan over.

'Tijdens de meeting van vanmorgen hebben we besproken dat Olav (Kooij, red) en ik in de laatste anderhalve kilometer goed geplaatst moesten zitten', brengt Groenewegen via zijn team, Jumbo-Visma, naar buiten. 'De ploeg heeft me echt uitstekend afgezet. Toen ik de sprint aanging, voelde ik me heel sterk. Ik was ervan overtuigd dat de overwinning erin zat, maar het was balen dat ik problemen kreeg met mijn derailleur.'

Groenewegen kon daardoor uiteindelijk niet verder komen dan een vierde plek in de eindafrekening. Ondanks het baalgevoel ziet hij het toch ook nog positief in. 'Aan de andere kant geeft het moet dat ik weer in de juiste positie zat. Ik ga op deze manier toch wel met een goed gevoel naar huis', sluit hij bemoedigend af. Hij zal zich nu gaan voorbereiden op het NK wielrennen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws