Grondahl Jansen heeft langdurige coronaklachten en kan pas medio maart beginnen aan seizoen Wielrennen
Wielrennen

Grondahl Jansen heeft langdurige coronaklachten en kan pas medio maart beginnen aan seizoen

Grondahl Jansen heeft langdurige coronaklachten en kan pas medio maart beginnen aan seizoen

Slecht nieuws voor Team BikeExchange-Jayco, Amund Grondahl Jansen en zijn kopman Dylan Groenewegen: de Noor heeft langdurige coronaklachten en moet daardoor de eerste klassiekers uit zijn hoofd zetten.

Het Noorse Sykkelmagasinet deed navraag bij de ploeg van Grondahl Jansen. 'Covid zit hem dwars', bevestigt ploegleider Matt White. 'Hij heeft er meer last van dan andere mensen.' Grondahl Jansen liep corona op rond de kerst en worstelt op die manier al bijna twee maanden met het virus, dat hem ook al langs de kant van de Saudi Tour hield. Om die reden is hij ook nog niet herenigd met Groenewegen, de man met wie hij bij Jumbo-Visma veel succes had.

De renner is inmiddels weer gezond, maar wordt door zijn ploeg rustig gebracht. Om die reden doet de Noor ook niet mee aan Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice, maar zal Milaan-Turijn op 15 maart vermoedelijk zijn eerste wedstrijd worden. 'Het is jammer, maar zo is het. Amund heeft tot nu toe heel veel pech en tegenslag gekend bij onze ploeg', sipt White. 'Maar ik ben er zeker van dat hij sterk terug zal komen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws