Pijlsnelle Cavendish houdt Philipsen nipt af in tweede rit UAE Tour; Kooij vierde Wielrennen
Wielrennen

Pijlsnelle Cavendish houdt Philipsen nipt af in tweede rit UAE Tour; Kooij vierde

Pijlsnelle Cavendish houdt Philipsen nipt af in tweede rit UAE Tour; Kooij vierde

Mark Cavendish heeft de tweede rit van de UAE Tour gewonnen na een spetterend massasprintduel met Jasper Philipsen. Dylan Groenewegen kon zich niet meten met de overige spurters in de finale, terwijl Olav Kooij vierde werd.

Met potentieel waaiergevaar begon het peloton aan de tweede rit van de UAE Tour. Het duurde niet lang voordat het raak was: INEOS Grenadiers zette het in de eerste helft van de etappe op de kant, maar uiteindelijk werd dit niet doorgezet.

Toen de rust wat terug was, muisde een drietal er vanonder. Dmitry Strakhov, Pavel Kochetkov en Michael Kukrle maakten er een soort miniploegentijdrit van namens Gazprom-Rusvelo. Het peloton gunde de Russen wat positieve reclame en stond drie minuten voorsprong toe. Alpecin-Fenix hoefde enkel Scott Thwaites op te offeren in deze fase van de strijd.

Met nog veertig kilometer te gaan waaiden de renners voorin terug naar het peloton, dat inmiddels meer weg had van een theeclubje. Er werd flink gepraat en gelachen, in niets leek het op het waaierspektakel waar stiekem op gehoopt werd. Een wandeletappe in optima forma.

Venijn zit in de staart

Met nog twintig kilometer te gaan werd het allemaal wat nerveuzer. De sprintersploegen BORA-hansgrohe en Groupama-FDJ nestelden zich op kop en daardoor werd de rest ook plots wakker. Max Kanter en Rudy Barbier, sprinters van Movistar en Israel-Premier Tech, kampten ondertussen met mechanische pech en zagen hun sprint zo in vaantjes opgaan.

In de laatste kilometers was het alle hens aan dek: iedereen zat nog fris en wilde graag voorin postvatten. Groenewegen werd door zijn ploeg perfect naar voren gebracht in de laatste twee kilometer, terwijl Jumbo-Visma zich achter de blauwe brigade zette. Ook Alpecin-Fenix was present in de wasmachine.

Uiteindelijk was het BORA-hansgrohe die als beste uit de bus kwamen rollen: hun sprinter Sam Bennett kon in ideale positie aan de sprint beginnen, met Philipsen en Cavendish naast hem. De Belg en Brit kwamen samen over de meet, maar een fotofinish moest het uitwijzen: Cavendish won.

Uitslag etappe 2 UAE Tour 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws