[Update] Viviani ontkracht transfergeruchten: 'Heb gefaald en wil niet zo vertrekken' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Viviani ontkracht transfergeruchten: 'Heb gefaald en wil niet zo vertrekken'

[Update] Viviani ontkracht transfergeruchten: 'Heb gefaald en wil niet zo vertrekken'

Bij EOLO-Kometa worden grote plannen gesmeed. De ploeg waar Ivan Basso en Alberto Contador ploegleider zijn, wil onder meer een onder-23-ploeg en een vrouwenploeg opstarten, waarnaast voor de mannenploeg Elia Viviani binnen wordt gehaald.

EOLO-Kometa is nog een relatief onbekende ploeg in de wielerwereld, maar kreeg onverwachts een wildcard toegewezen voor de Giro d'Italia 2021. Met ploegleiders Basso en Contador had de ploeg twee bekende namen in de gelederen, maar de ploeg ontbeerde echt grote namen. Uiteindelijk wist de Italiaanse formatie echter een opvallende Giro te rijden, met als hoogtepunt de prachtige etappezege van Lorenzo Fortunato op de Monte Zoncolan. Nu bericht La Gazzetta dello Sport dat de investeerders veel meer ambities hebben.

Viviani moet in 2022 versterking bieden, ook onder-23 en vrouwenploeg

Investeerders Luca Spada (EOLO) en Giacomo Pedranzini (Kometa) zijn klaar om het team in 2022 een kwalitatieve sprong te laten maken. De eerste stap die gemaakt wordt, is de toevoeging van Viviani. Volgens de Italiaanse sportkrant komt de sprinter van Cofidis per 2022 naar EOLO-Kometa. Hij moet de kern van renners die zich in de Giro liet zien - met name Fortunato en Vincenzo Albanese - gaan versterken.

Daarbij blijven de ambities van EOLO-Kometa echter niet. La Gazzetta meldt dat er daarnaast ook plannen zijn om een vrouwenploeg en een ploeg onder 23 op te starten. Basso is dan ook zeer positief over het vervolg van het team: 'Ik, Contador, Spada en Pedranzini hebben een duidelijk beeld van een jong team dat wil groeien. Ik merkte dan ook een zeer sterke bereidheid om aan onze verzoeken te voldoen.' Uiteindelijk wil hij een vaste Italiaanse ploeg in de WorldTour worden. 'Mensen willen een Italiaans team. Nu is dit niet meer het Basso en Contador-team, maar EOLO-Kometa, een team voor de fans dat gaat vechten voor erkenning.'

 

Update - 15 juni 2021 (09:00): Viviani bevestigt aanbiedingen, maar ontkent vertrek bij Cofidis

Elia Viviani heeft de geruchten over een mogelijk vertrek van Cofidis naar EOLO-Kometa afgezwakt. De Italiaanse sprinter bevestigt dat er aanbiedingen zijn bij de Italiaanse website Tuttobiciweb, maar benadrukt dat er nog helemaal niets rond is. Sterker nog, Viviani laat doorschemeren dat iets hem tegenhoudt: 'Ik heb bij Cofidis een groep om me heen waarin ik geloof. Ik heb tot nu toe gefaald bij de ploeg en ik houd er niet van om te vertrekken in verslagen positie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws