Groupama-FDJ schuift onverwachts Pinot naar voren in de Vuelta, Stewart voor de sprints Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ schuift onverwachts Pinot naar voren in de Vuelta, Stewart voor de sprints

Groupama-FDJ schuift onverwachts Pinot naar voren in de Vuelta, Stewart voor de sprints

Groupama-FDJ heeft acht renners op papier voor de Vuelta a España, met daarbij de onverwachte deelname van Thibaut Pinot. De Fransman werd eerder niet benoemd als een van de potentiële deelnemers namens de Franse ploeg. De ploeg mikt naast hem ook op Jake Stewart, het Britse spurterstalent.

Stewart is bezig aan een prima seizoen in Franse dienst en pakte onlangs zijn eerste seizoenszege in de Tour de l'Ain. Daar won hij de eerste etappe, die uitdraaide in een massasprint. De renner uit Coventry maakt zich op voor zijn debuut in een grote ronde en zal naar alle waarschijnlijkheid ondersteund worden door Fabian Lienhard en Miles Scotson in de massasprints. Ook Bruno Armirail zou daar eventueel een goede duit in het zakje kunnen doen. Of Stewart daadwerkelijk in staat gaat zijn om mee te strijden voor etappezeges, zal nog maar moeten blijken. Hij heeft zich tot nu toe immers niet bewezen als veelwinnaar. Voor de coureur is dit een ideale springplank om zichzelf in de kijker te rijden en de definitieve tweede sprinterspositie te bemachtigen bij de équipe.

Laatstgenoemde maakt ook onderdeel uit van de klimmerskern van Groupama. Hij zal in het hooggebergte samen met de altijd degelijk presterende Sébastien Reichenbach en Rudy Molard en de wat wisselvallige maar talentvolle Pinot daar voor het mooie weer moeten zorgen. De laatste man in de selectie van Groupama-FDJ is de puncheur en semiklimmer Quinten Pacher. Pinot was niet in staat om een ritzege te boeken in de Tour de France, maar is na een dramatische paar jaar weer aan de weg terug omhoog bezig. De ploeg komt met één doel naar de start in Utrecht: ritzeges: 'We gaan opzoek naar etappe overwinningen', zo staat in de presentatie van de ploeg op Twitter.

Selectie Groupama-FDJ Vuelta a España 2022

Thibaut Pinot
Jake Stewart
Rudy Molard
Bruno Armirail
Sébastien Reichenbach
Quinten Pacher
Fabian Lienhard
Miles Scotson


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws