Astana met alle drie de speerpunten naar de Vuelta: López, Lutsenko én Nibali aan de start Wielrennen
Wielrennen

Astana met alle drie de speerpunten naar de Vuelta: López, Lutsenko én Nibali aan de start

Astana met alle drie de speerpunten naar de Vuelta: López, Lutsenko én Nibali aan de start

Astana Qazaqstan Team is het volgende team dat de selectie voor de aankomende Vuelta a España bekend heeft gemaakt. De lichtblauwe ploeg gaat niet alleen van start met Vincenzo Nibali, maar ook met Miguel Ángel López (die niet meer geschorst is door zijn ploeg, ondanks een lopende dopingzaak) èn Alexey Lutsenko. Alle drie zijn in staat om een goed klassement neer te zetten voor de ploeg.

López is betrokken in de 'Maynar-zaak', die gaat om Marcos Maynar. Hij werd reeds genoemd in diverse dopingzaken in de sportwereld. Het zou hierbij zijn gegaan om anabole steroïden en EPO. López werd op de vluchthaven van Madrid opgepakt op donderdag 21 juli voor verhoor, maar werd niet vastgehouden en mocht weg nadat hij meewerkte. Zijn ploeg zette hem op 22 juli op non actief, maar hief de schorsing op vlak voor de Ronde van Burgos. Wat de Colombiaan zijn rol is/was in de zaak, is niet bekend. Hij mag in ieder geval nog koersen en zal dat doen als een van de kopmannen van Astana in de Vuelta. Voor meer info rond López, kun je dit artikel lezen van eerder deze maand.

Nibali en Lutsenko als schaduwkopmannen, of als luxeknechten?

Naast López staat ook Nibali aan de start. De Haai van Messina maakt zich op voor een laatste kunstje in een grote ronde. Eerder dit jaar werd hij al, enigszins verrassend, vierde in de Giro d'Italia. Ook in de voorbereiding op de Spaanse drieweekse koers liet hij al goede vorm zien, met een prima elfde plek in de Ronde van Burgos en een 21e plaats in de Clásica San Sebástian.

Tot slot is er ook nog Alexey Lutsenko. De Kazach werd onlangs nog negende in de Tour de France en heeft al meermaals bewezen een goed klassement te kunnen rijden. Of hij in topvorm is, is echter ongewis, na de Tour heeft hij namelijk geen koers meer gereden. Astana heeft in ieder geval verschillende renners aan de start die mee kunnen doen om een topnotering in Spanje. Ook David de la Cruz, die vorig jaar nog negende werd in de Spaanse ronde, staat er namelijk aan de start.

Selectie Astana Qazaqstan Team Vuelta a España 2022

Miguel Ángel López
Vincenzo Nibali
Alexey Lutsenko
David de la Cruz
Samuele Battistella
Vadim Pronskiy
Harold Tejada
Yevgeniy Fedorov

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws