'Groupama-FDJ verbreekt contract Démare; sprinter rijdt dit seizoen nog voor Arkéa-Samsic' Wielrennen
Wielrennen

'Groupama-FDJ verbreekt contract Démare; sprinter rijdt dit seizoen nog voor Arkéa-Samsic'

'Groupama-FDJ verbreekt contract Démare; sprinter rijdt dit seizoen nog voor Arkéa-Samsic'

Volgens de goed ingevoerde Franse krant Le Parisien zouden de wegen van Groupama-FDJ en Arnaud Démare al op 1 augustus gaan scheiden. Eerder werd al bekend dat het contract van de sprinter niet verlengd zou worden.

Het nieuws komt een dag voor de betreffende datum: 1 augustus. De dag geldt jaarlijks als het startpunt voor het bekendmaken van transfers binnen het wielrennen. Volgens de geruchten zou Arkéa-Samsic in de markt zijn om Démare, die in het verleden vooral succesvol was in de Giro d'Italia, over te nemen.

Démare werd door ploegbaas Marc Madiot buiten de Tourselectie gehouden, waar een plekje aanvankelijk was toegezegd aan de renner. 'Ik ben boos, omdat ik keihard gewerkt heb om de Tour te rijden. Ik heb in de winter concessies gedaan, in de wetenschap dat ik maar met één ploegmaat bij me zou sprinten en de rest van de ploeg voor het algemeen klassement zou gaan', liet Démare zich eerder woest uit over het besluit.

Vlak na de recente Tour de France kwam Madiot nog terug op het conflict. 'Hij haat me waarschijnlijk en dat is normaal. Ik hoop dat de tijd dat de wonden zal helen.' Of Madiot en Démare in de toekomst vrede zullen sluiten, valt te bezien. Het zal in ieder geval niet meer gebeuren in dienst van Groupama-FDJ, daar Le Parisien bevestigt dat Démare vanaf 1 augustus in dienst van Arkéa zal rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws