Groupama-FDJ zonder uitgesproken kopman naar Giro, Van den Berg maakt debuut Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ zonder uitgesproken kopman naar Giro, Van den Berg maakt debuut

Groupama-FDJ zonder uitgesproken kopman naar Giro, Van den Berg maakt debuut

Lars van den Berg zal in de Giro d'Italia zijn debuut maken in een grote ronde. De Nederlander is door Groupama-FDJ voor de Italiaanse rittenkoers geselecteerd. De ploeg maakte haar selectie via sociale media bekend.

Bij Groupama-FDJ ontbreekt Thibaut Pinot, zoals eerder al aangekondigd, in de selectie voor de Giro. De Fransman had zijn zinnen gezet op een deelname, maar bleek onvoldoende hersteld van een blessure. Om die reden start de formatie zonder duidelijke kopman. Renners als Matteo Badilatti, Sébastien Reichenbach en Attila Valter zouden op die manier een vrije rol in de bergen kunnen krijgen.

De rest van de selectie van Groupama-FDJ bestaat uit Antoine Duchesne, Simon Guglielmi, Rudy Molard en Romain Seigle. Dat betekent dat ook Arnaud Démare niet van de partij is bij het team. De Fransman beleefde afgelopen seizoen nog een zeer succesvolle Giro met meerdere ritzeges en de eindoverwinning in het puntenklassement.

Selectie Groupama-FDJ voor Giro d'Italia 2021

Matteo Badilatti
Antoine Duchesne
Simon Guglielmi
Rudy Molard
Sébastien Reichenbach
Romain Seigle
Attila Valter
Lars van den Berg


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws