Groves troeft Philipsen, Bennett, Ewan en Bol af in tweede rit Ronde van Turkije Wielrennen
Wielrennen

Groves troeft Philipsen, Bennett, Ewan en Bol af in tweede rit Ronde van Turkije

Groves troeft Philipsen, Bennett, Ewan en Bol af in tweede rit Ronde van Turkije

Kaden Groves heeft de tweede etappe van de Ronde van Turkije weten te winnen. De Australische sprinter klopte onder meer Jasper Philipsen, Caleb Ewan en Cees Bol.

Met Ewan in de leiderstrui vertrok het peloton in Turkije voor een 156 kilometer lange rit van Selçuk naar Alaçati. Acht renners kozen er in een vroeg stadium voor om het hazenpad te kiezen: Jon Barrenetxea (Caja Rural), Peio Goikoetxea (Euskaltel), Angel Fuentes (Burgos BH), Julian Lino (Bike Aid), Noah Granigan (Wildlife Generation), Cristian Raileanu (Sakarya), Oleksandr Prevar (Sportoto) en Nicolas Sessler (Rouvy) waren de namen.

Alpecin-Fenix en Lotto Soudal controleerden de voorsprong in het peloton, waar meerdere valpartijen te betreuren waren. Met name Arkéa Samsic werd getroffen: sprinter Nacer Bouhanni werd naar het ziekenhuis vervoerd, klassementsman Nairo Quintana werd even later uit de berm geplukt zonder verwondingen. De Colombiaan kon snel weer op de fiets stappen.

Lees ook

Quintana valt opnieuw

Het waaide hard aan de Turkse kust, wat BikeExchange probeerde aan te grijpen om een waaier op te zetten op veertig kilometer van de meet. Op 25 kilometer van de aankomst ging Uno-X er ook eens aan trekken, wat een valpartij van Jakub Mareckzo en een breuk in het peloton tot gevolg had. Uiteindelijk kwam alles echter weer bij elkaar.

In de laatste kilometers vochten Alpecin-Fenix, Team DSM, Lotto Soudal en BikeExchange-Jayco om de posities aan kop van het peloton. Op vier kilometer van de meet was het opnieuw Quintana die tegen de grond ging, ditmaal mer meer last. De Colombiaan bleef gefrustreerd staan en zou veel tijd verliezen, daar het buiten de drie kilometer-regel was.

Jasper De Buyst zette Ewan opnieuw perfect af, met de mannen van BORA-hansgrohe in hun spoor. Ewan maakte echter een fout en kon niet volledig aanzetten, waardoor Philipsen en Groves er simpel overheen konden komen. De Australiër won.

Uitslag etappe 2 Ronde van Turkije 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws