Groves ziet Evenepoel naderen in strijd om groen: 'Maar dat heb ik niet in de hand' Wielrennen
Wielrennen

Groves ziet Evenepoel naderen in strijd om groen: 'Maar dat heb ik niet in de hand'

Groves ziet Evenepoel naderen in strijd om groen: 'Maar dat heb ik niet in de hand'

Kaden Groves en zijn Alpecin-Deceuninck-ploeg leefden zondag even in de veronderstelling dat ze de vijftiende rit van de Vuelta konden winnen in Lekunberri, maar stuitten uiteindelijk op een zeer sterke kopgroep met daarin Remco Evenepoel. De Belg kan op termijn nog concurrent worden om de groene trui vn de Aussie.

'We wilden het proberen in de finale, dat was het plan', stelde Groves na afloop bij Eurosport. Hij liet zijn ploeggenoten in de finale het nodige werk opknappen, maar zij gaven bergop uiteindelijk alleen maar tijd toe. Uiteindelijk kon de sterke coureur sprinten om plek twaalf in de groep der favorieten, wat op zich al een sterke prestatie was. Alpecin-Deceuninck zag met Sam Gaze en Robbe Ghys namelijk ook al twee man uit deze Vuelta verdwijnen met blessures.

'Uiteindelijk zaten er net wat te veel sterke mannen van voren, die konden we niet terughalen', was de eerlijke conclusie. 'Als ploeg hadden we ook nog maar zes man over, dus dat werd lastig. Evenepoel heeft de uitkomst van de dag ook veranderd, als zo'n sterke renner heel lang mee de koers bepaald wordt het voor mij lastig om mee te zitten', verwoordt Groves de gedachtes van een groot deel van het peloton.

Groves heeft groene ambities Evenepoel 'niet in de hand'

De Belg komt ook steeds dichter bij de Australische drager van de puntentrui, die nog wel een geruststellende voorsprong van 73 punten heeft op de kopman van Soudal Quick-Step. 'De eventuele puntentrui-ambities van Remco Evenepoel heb ik niet in de hand, hij rijdt zijn race en ik de mijne. Hij heeft punten gehaald, maar daarvoor moet ik mijn kudo's aan hem geven. Hij doet niet meer mee voor het klassement, maar richt zich nu heel goed op dagzeges', deelt Groves een compliment uit aan Evenepoel, die overigens niet meedeed aan de tussensprint zondag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws