Kämna gaat erop, erover, en onderuit: 'Ik dacht: f*ck, ik kan deze bocht nooit meer halen' Wielrennen
Wielrennen

Kämna gaat erop, erover, en onderuit: 'Ik dacht: f*ck, ik kan deze bocht nooit meer halen'

Kämna gaat erop, erover, en onderuit: 'Ik dacht: f*ck, ik kan deze bocht nooit meer halen'

Lennard Kämna heeft enigszins een zure nasmaak overgehouden aan de vijftiende etappe van de Vuelta a España. De Duitser was op overwinningskoers, maar een valpartij in de afdaling richting Lekunberri zorgde dat de kaarten opnieuw geschud werden. In plaats van een potentiële solo-aankomst, moest Kämna gaan sprinten. Op de streep werd hij net geklopt door de ervaren rot Rui Costa.

Costa was samen weggereden met Santiago Buitrago. De twee hadden een mooi gat op de achtervolgers met Remco Evenepoel en Kämna. Op de Puerto de Zuarrarrate, de laatste klim van de dag, rekende Kämna in eerste instantie op zijn Vlaamse vluchtgenoot. De Belg had echter niet dezelfde goede benen als zaterdag, toen hij de rit won. De Duitser moest toen van tactiek wijzigen. 'Ik speelde het goed', vertelt Kämna aan Eurosport. 'Toen ik doorhad dat de anderen geen energie meer hadden, demarreerde ik. Ik had meteen door dat ik goede benen had.'

Kämna loste Evenepoel en de andere achtervolgers en reed in een ruk naar Buitrago en Costa toe, die niet geweldig samenwerkten. De renner van BORA-hansgrohe wilde gelijk wegrijden bij het duo, en deed dit in de afdaling. 'Ik had een klein gaatje en ik denk dat ik goede kans maakte. Ik nam een bocht alleen met veel te veel risico en halverwege dacht ik al: f*ck, ik heb geen kans om deze bocht te halen. Ik probeerde de schade te beperken door rechtdoor te rijden, maar ik kon niet op mijn fiets blijven zitten.'

Kämna: 'Ik had niet verwacht dat ik na de val nog kans maakte'

Na de valpartij begonnen Buitrago en Costa weer te pokeren, waardoor Kämna weer terug kon komen. 'Dat verraste me enorm, ik had niet verwacht dat ik nog kans maakte om te winnen, al denk ik wel dat solo wegrijden voor mij de grootste kans was. Ik denk dat ik het goed gespeeld heb. Ik had goede benen en het is gewoon jammer dat ik het dan uiteindelijk net niet kan afmaken.' Kämna had deze Vuelta al een rit gewonnen, namelijk de negende etappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws