Guillaume Van Keirsbulck verruilt Alpecin-Deceuninck voor Bingoal-Pauwels Sauces Wielrennen
Wielrennen

Guillaume Van Keirsbulck verruilt Alpecin-Deceuninck voor Bingoal-Pauwels Sauces

Guillaume Van Keirsbulck verruilt Alpecin-Deceuninck voor Bingoal-Pauwels Sauces

Bingoal-Pauwels Sauces versterkt zich per 2023 met Guillaume Van Keirsbulck. De Belg zal voor de pro-continentale formatie een troef zijn in de kasseienklassiekers. Voor Van Keirsbulck betekent het een einde aan een tweejarig avontuur bij Alpecin-Deceuninck.

De 31-jarige Van Keirsbulck zal aan zijn dertiende seizoen als prof beginnen bij Bingoal. Voor zijn tijd bij Alpecin-Deceuninck reed de Belg voor CCC Team, Wanty Groupe-Gobert en de verschillende formaties van Quick-Step, waar hij zijn carrière begon. Zijn grootste successen behaalde hij bij Wanty, toen hij Le Samyn en de Antwerp Port Classic op zijn naam schreef. Bij Bingoal zal Van Keirsbulck zich vooral richten op de voorjaarsklassiekers.

Van Keirsbulck is verheugd met zijn nieuwe kans bij Bingoal. 'Ik ben erg blij om in 2023 voor dit team te mogen rijden. Ik wil Christophe Brandt bedanken voor het vertrouwen. Ik zal de man van de klassiekers zijn, wat het doel is voor de start van het seizoen. Het team biedt me een heel mooi programma, wat mij erg motiveert', aldus Van Keirsbulck op de teamwebsite. 'Ik zal voor eigen kansen mogen gaan, waar het doel is een mooi resultaat te rijden en te winnen. Dit stimuleert mij ook om mee te doen aan dit project. Begin 2021 zat ik zonder ploeg, maar werd ik opgepikt door Alpecin-Fenix. Ik realiseerde mij toen dat ik alles kon en moest geven voor de fiets, wat mijn mindset zal blijven voor de komende jaren.'

Brandt: 'Hij heeft zijn talent niet volledig benut'

Ploegleider Christophe Brandt ziet in Van Keirsbulck een nieuwe leider voor de voorjaarsklassiekers. 'We verwachten Guillaume heel duidelijk voor de periode van de klassiekers waar hij voor het eerst voor eigen kans mag gaan en zich niet in dienst zal stellen van een leider. Het team zal hem in de beste positie moeten brengen zodat hij in de finale kan meedoen. Ik heb een renner ontmoet die veel volwassener is geworden en die beseft dat hij zijn talent niet volledig heeft benut. Nu krijgt hij een kans om zichzelf weer te bewijzen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws