BikeExchange-Jayco baalt van mislukte sprint Groenewegen: 'Hadden gehoopt op meer' Wielrennen
Wielrennen

BikeExchange-Jayco baalt van mislukte sprint Groenewegen: 'Hadden gehoopt op meer'

BikeExchange-Jayco baalt van mislukte sprint Groenewegen: 'Hadden gehoopt op meer'

Dylan Groenewegen was een van de topfavorieten voor de winst in de Münsterland Giro, maar hij kon zijn favorietenrol niet waarmaken. In de chaotische laatste kilometer moest de Nederlandse sprinter van ver komen en raakte ingesloten, waardoor hij niet verder kwam dan een zevende plaats, achter winnaar Olav Kooij.

Met nog een kilometer te gaan zat Groenewegen ver van achteren. In de laatste honderden meters werd hij nog wel naar voren geloodst door een ploegmaat, maar in het gedrang kon Groenewegen niet de positie kiezen die hij had gewild. Toen de sprint werd ingezet door Jordi Meeus, Max Walscheid en Olav Kooij kon Groenewegen niet aansluiten, waardoor een zevende plaats het maximaal haalbare was. Ploegleider Tristan Hoffman zag zijn ploeg goed werk doen maar te ver achterop raken in de absolute finale. 'Het plan was voor Dylan te gaan, hij was erg sterk in recente races. We namen vroeg in de race de verantwoordelijkheid en hadden vijf man voorop. We verloren wat posities in een chaotische en laatste ronde', aldus de Nederlander op de Twitterpagina van de ploeg.

Nog twee sprintkansen voor Groenewegen deze week

Hoffman had graag voor de overwinning gevochten, maar richt het vizier nu op de komende koersen. 'We hoopten natuurlijk op meer. We gaan ons nu focussen op de volgende races, die snel achter elkaar zullen komen.' Donderdag kan Groenewegen zich richten op een nieuwe kans, als hij aan de start staat van Parijs-Bourges. De Franse eendagskoers is normaal gesproken, net als de Münsterland Giro, een sprintersfestijn. De concurrentie zal hevig zijn, want onder anderen Caleb Ewan, Jasper Philipsen, Arnaud Démare en de winnaar van vorig jaar Jordi Meeus staan aan de start in Gien.

Na Parijs-Bourges rijdt Groenewegen op zondag de Kempen Classic in België. Deze eendagskoers is ook een kans voor de snelle mannen. Sinds 2012 is de wedstrijd maar één keer gehouden, toen Dries de Bondt de beste was. In 2012 was Theo Bos de laatste Nederlander die met de zege aan de haal ging. Ook in België zal Groenewegen het niet makkelijk krijgen, want ook daar staan een aantal sterke spurters aan de start. Ewan, Mark Cavendish en Belgisch kampioen Tim Merlier zijn naast Groenewegen de grootste namen aan de start in Beerse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws