Haig stelt podiumplek veilig in Vuelta na duel met Yates: 'Kan het niet geloven' Wielrennen
Wielrennen

Haig stelt podiumplek veilig in Vuelta na duel met Yates: 'Kan het niet geloven'

Haig stelt podiumplek veilig in Vuelta na duel met Yates: 'Kan het niet geloven'

Na een enerverende drie weken heeft Jack Haig zijn podiumplek in de Vuelta a España veilig gesteld. De Australiër had nog even een hele kluif aan Adam Yates, die hard startte en een gooi deed naar een podium, maar Haig stelde zijn podiumplek met verve veilig, waardoor Bahrain Victorious opnieuw met een onverwachtse renner podium rijdt in een grote ronde in 2021.

Na Damiano Caruso in de Giro d'Italia, was Jack Haig toch wel een van de verrassingen aan top van het klassement van de Vuelta, zelf beaamt hij dat. 'Wie had dat gedacht... Tien weken geleden lag ik nog op een ziekenhuisbed in Frankrijk na een valpartij in de Tour de France, en nu sta ik hier op het podium van de Vuelta. Ik kan het eerlijk gezegd echt nog niet geloven. Top drie rijden in een grote ronde was altijd een droom, en dat dat nu werkelijkheid is geworden is niet te bevatten.'

Een dolblije Haig kreeg in de afsluitende tijdrit wel nog wat concurrentie, namelijk van Adam Yates. De Brit van INEOS Grenadiers probeerde nog op het podium te komen. 'Ik wist dat hij super hard zou starten', zei Haig daarover. Yates pakte na zeven kilometer al dertig seconden voorsprong op de Australiër. 'Maar ik wist ook dat wanneer ik gewoon prima zou rijden, ik het zou halen. Yates had een geweldige dag nodig om dat tempo vol te houden, en uiteindelijk bleek mijn prestatie genoeg te zijn.'

De Australiër vertelt hoe hij zijn prestatie gaat vieren. 'Als eerste heb ik mijn vrouw en mijn kind omhelst, en nu ga ik even goed dineren met de ploeg! Ik wil iedereen bedanken die me in de afgelopen vijftien jaar geholpen heeft. Dit is geen prestatie die komt door één of twee jaar hard werk. Ik kan iedereen die me heeft geholpen niet genoeg bedanken', aldus een zeer tevreden Haig.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws