Hardloopwedstrijd heeft pech: Wout van Aert geeft dan eindelijk zelf uitsluitsel over de grote Giro-vraag Wielrennen
Wielrennen

Hardloopwedstrijd heeft pech: Wout van Aert geeft dan eindelijk zelf uitsluitsel over de grote Giro-vraag

Hardloopwedstrijd heeft pech: Wout van Aert geeft dan eindelijk zelf uitsluitsel over de grote Giro-vraag

Verwarring na een aankondiging van Wout van Aert op dinsdagavond. De Belgische veelvraat op de weg én in het veld leek op weg naar een debuut in de Giro d'Italia in 2024. Maar opeens moesten we even rekening houden met een ander scenario: Van Aert kondigde namelijk aan dat hij zal deelnemen aan een hardloopevenement op 5 mei in Breda. Laat die datum nou net in het openingsweekend van de Giro vallen. Hoe serieus moeten we het bericht van de man uit Herentals nemen? Niet heel erg, zo blijkt...

La Gazzetta dello Sport berichtte aan het begin van deze maand dat het zeker denkt te weten dat Van Aert komend jaar zijn debuut zal gaan maken in de roze ronde. Nu moedigt Van Aert via zijn instagramkanaal als zijn volgers aan hem te vergezellen tijdens de Wings for Life World Run, een hardloopwedstrijd voor het goede doel. Het evenement is bedoeld om geld op te halen voor mensen die door omstandigheden niet of niet goed meer kunnen lopen en is gelinkt aan Red Bull, een van de belangrijke sponsoren van Jumbo-Visma en Van Aert.

Hoewel Van Aert zijn boodschap op Instagram afsluit met een korte 'see you there', zijn de geruchten over een Girostart al weken hardnekkig. Toch laat hij nog in het midden of hij daadwerkelijk in Breda acte de présence zal geven op 5 mei. 'Als mijn agenda het toelaat', zo laat de Belgische coureur weten. Hierdoor lijkt Van Aert toch vooral een uithangbord van en minder een waarschijnlijke deelnemer aan het hardloopevenement. 'Maar twijfel vooral niet om je in te schrijven!', zo sluit hij af.

Van Aert maakt in Colombia einde aan onzekerheid

Gebrek aan duidelijkheid werd al rap in de kiem gesmoord. Tijdens zijn verblijf in Colombia (voor met de plaatselijke ronde van Rigoberto Urán) bevestigde Van Aert in gesprek met Mundo Ciclisto dat de Giro d'Italia op zijn kalender staat. 'Mijn hoofddoel zal de Giro d'Italia zijn', aldus de Belg, in duidelijke taal. Het lijkt dus een kwestie van tijd voor we een officiële bevestiging zullen ontvangen van zijn ploeg over de deelname, en in welke hoedanigheid dat zal zijn. To be continued!

Van Aert zou in de Giro mogelijk als klassementskopman uitgespeeld kunnen worden voor Jumbo-Visma. Het zou voor de winnaar van negen Touretappes een eerste start in een andere drieweekse zijn dan in de Ronde van Frankrijk. Na twee eindwinsten met de ploeg en het nodige persoonlijke succes zou een poging tot het rijden van een klassement in een grote ronde een mooie nieuwe uitdaging kunnen zijn voor de man die eerder ook al het puntenklassement in de Tour won.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws