Na Van der Poel maakt ook Van Aert kalender bekend: Zes duels met Van der Poel, maar géén WK Veldrijden
Veldrijden

Na Van der Poel maakt ook Van Aert kalender bekend: Zes duels met Van der Poel, maar géén WK

Na Van der Poel maakt ook Van Aert kalender bekend: Zes duels met Van der Poel, maar géén WK

Wout van Aert zal in december en januari aan in ieder geval acht, en waarschijnlijk tien crossen meedoen. Dat maakt de Belgische alleskunner van Jumbo-Visma bekend via de website van de ploeg. In navolging van onder andere Mathieu van der Poel komt Van Aert nu met zijn programma. Daarin staan wedstrijden gepland vanaf 9 december, als de drievoudig wereldkampioen start in Essen, tot en met 21 januari in Benidorm, al is het nog niet zeker of van Aert ook in Spanje zal rijden. Het WK in Tabor ontbreekt op het lijstje.

Van Aert heeft naar eigen zeggen veel zin om te beginnen aan het crossseizoen. Met name kijkt hij uit naar de sfeer rondom de wedstrijden. 'Het is leuk om de fans te ontmoeten en de wedstrijden zijn altijd speciaal voor mij.' Over een aantal wedstrijden is nog twijfel rondom de deelname van Van Aert. Dit omdat deze crossen zullen samenvallen met een trainingskamp van zijn ploeg Jumbo-Visma. Het gaat hier om de ritten in Zonhoven en Benidorm. Hierbij speelt eventueel opgebouwde vermoeidheid een rol.

Van Aert snijdt lastig onderwerp aan: 'Bewuste keuze om kort programma te rijden'

Het wel of niet deelnemen aan wedstrijden door de absolute toppers in het veldrijden zorgt voor veel discussie in de crosswereld. Daar zal ook het programma van van Aert weer een extra lading aan toevoegen. WVA duidt zijn verkorte kalender namelijk als volgt: 'Het is een bewuste keuze om een korter programma te rijden. Vorig jaar heb ik gemerkt dat het mentaal moeilijk is mij écht op het cross-seizoen te richten en dan door te gaan naar het voorjaar', zo stelt de Belg van Jumbo-Visma.

Het is een doorn in het oog van veel organisaties in de crosswereld: de toppers, die met name al bij de planning van het wegseizoen lijken te zitten met hun hoofd, die selectief zijn in waar ze rijden. Van Aert: 'Ik heb voor mezelf besloten dat ik niets meer aan het toeval overlaat met betrekking tot de voorjaarsklassiekers. Daarom rijd ik met pijn in het hart een korter programma.' De man uit Herentals beseft zich dat hij een gevoelige keuze maakt, maar verwijst dus naar zijn hogere doelen, onder andere het winnen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Cross-programma Wout van Aert 

9 december: Essen
22 december: Mol
23 december: Wereldbeker in Antwerpen
26 december: Wereldbeker Gavere
27 december: Superprestige Heusden-Zolder
30 december: Wereldbeker Hulst
1 januari: GP Sven Nys Baal
4 januari: Duinencross Koksijde
7 januari: Wereldbeker Zonhoven (onder voorbehoud)
21 januari: Wereldbeker Benidorm (onder voorbehoud)

Het programma van van Aert duidt op in ieder geval de volgende duels die hij zal gaan uitvechten met eeuwige rivaal van der Poel, die onlangs al zijn programma bekendmaakte: op 22 en 23 december in Mol en Antwerpen, op tweede kerstdag in Gavere, op 30 december in Hulst, op nieuwjaarsdag in Baal en op 4 januari in Koksijde. Noteer die maar alvast in de agenda!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws