La Gazzetta denkt het zeker te weten: 'Van Aert als kopman Jumbo-Visma naar Giro, top vijf haalbaar?' Wielrennen
Wielrennen

La Gazzetta denkt het zeker te weten: 'Van Aert als kopman Jumbo-Visma naar Giro, top vijf haalbaar?'

La Gazzetta denkt het zeker te weten: 'Van Aert als kopman Jumbo-Visma naar Giro, top vijf haalbaar?'

De geruchten deden al langere tijd krachtig de ronde, maar La Gazzetta dello Sport denkt het nu zeker te weten: Wout van Aert rijdt in 2024 de Giro d'Italia, slaat waarschijnlijk de Tour de France over en zou zelfs denken aan een klassement in de Italiaanse ronde, naast het winnen van ritten uiteraard.

Van Aert is een coureur die graag nieuwe dingen uitprobeert en dus liet hij voorafgaand aan de Gran Piemonte al weten dat hij in 2024 graag eens de Giro d'Italia zou rijden, een ronde die hij nog nooit reed. Wel werkte de Belg vijf maal de Tour de France af, waarin hij tot dusver negen ritten wist te winnen en één keer de groene trui op zijn naam schreef.

De kopman van Jumbo-Visma zal zich in 2024 ook richten op het voorjaar, waarin opnieuw de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix grote doelstellingen zijn, en de Olympische Spelen begin augustus. In Parijs moet Van Aert opboksen tegen onder meer Filippo Ganna (op de tijdrit, die ook de Giro rijdt) en Mathieu van der Poel (hintte al op Vuelta-deelname). Tadej Pogacar en Remco Evenepoel rijden sowieso wel de Tour.

Jumbo-Visma gelooft heilig in kopman Van Aert

Daartussen zou ook de Giro d'Italia dus goed passen voor Van Aert, helemaal gezien het feit dat die ronde 10.000 hoogtemeters minder dan de Tour de France bevat en ook een stuk minder bergop gaat dan de Rondes van Italië van de laatste jaren.

Volgens La Gazzetta dello Sport zal Van Aert als kopman van Jumbo-Visma naar de Giro d'Italia trekken en denkt de ploeg dat een top vijf in het algemeen klassement mogelijk is, maar zal het doel niet het winnen van de Giro zijn. In de Tour de France rekent de Nederlandse ploeg op tweevoudig winnaar Jonas Vingegaard en Vuelta-laureaat Sepp Kuss, die deze week al liet weten dat de Giro voor hem in 2024 waarschijnlijk niet past.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws