Hayter breekt linkersleutelbeen bij crash in Critérium du Dauphiné, Brit voorlopig uit de roulatie Wielrennen
Wielrennen

Hayter breekt linkersleutelbeen bij crash in Critérium du Dauphiné, Brit voorlopig uit de roulatie

Hayter breekt linkersleutelbeen bij crash in Critérium du Dauphiné, Brit voorlopig uit de roulatie

Voor Ethan Hayter was het Critérium du Dauphiné razendsnel over en sluiten. De Brit van INEOS Grenadiers kwam twee keer ten val in de door Christophe Laporte (Jumbo-Visma) gewonnen openingsrit, waarna hij zich genoodzaakt zag om op te geven. De schade blijkt niet mals te zijn, zo meldt INEOS op Twitter.

'Na de crash van Ethan is in een plaatselijk ziekenhuis gebleken dat hij zijn linkersleutelbeen heeft gebroken', luidt het bericht van de ploeg. 'Ethan heeft ook schaafwonden op zijn linkerheup, linkerknie en ellebogen. Een wond op zijn hoofd vereiste een kleine hechting. De komende dagen plannen we verdere beoordelingsmomenten in. Hopelijk herstel je snel, Ethan!'

Het is niet bekend hoe lang Hayter uit de roulatie is, maar een sleutelbeenbreuk vereist meestal een herstelproces van een aantal weken. Hayter won eerder dit jaar een etappe in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws