'Tourorganisatie haalt coronaprotocol naar boven: renners weer in een bubbel' Wielrennen
Wielrennen

'Tourorganisatie haalt coronaprotocol naar boven: renners weer in een bubbel'

'Tourorganisatie haalt coronaprotocol naar boven: renners weer in een bubbel'

De Tourorganisatie heeft zijn lessen getrokken uit de voorbije Giro d'Italia en het coronaprotocol weer naar boven gehaald. Dat melden bronnen aan het Franse persbureau AFP, aldus het AD.

In de Giro bleek maar weer dat het coronavirus nog altijd een flinke invloed heeft op het wielerpeloton. De combinatie met het slechte weer zorgde voor veel zieke renners die de koers moesten verlaten. Het meest in het oog springende voorbeeld was Remco Evenepoel. Hij verliet door een coronabesmetting nota bene als drager van de roze trui de koers na negen dagen.

De organisatie van de Tour zit logischerwijs niet op een dergelijk scenario te wachten en grijpt dus naar het pakket aan maatregelen, wat in de eerste jaren van het coronavirus naar tevredenheid werkte. Zo zullen betrokkenen in de Tour verplicht een mondkapje moeten dragen. Voor renners en journalisten zal het betekenen dat ze weer in een zogeheten 'bubbel' moeten verkeren. Verder mogen renners ook geen handtekeningen uitdelen aan fans.

De verwachting is dat de tourorganisatie het nieuws in de loop van de komende week zal bevestigen. De Tour begint dit jaar op 1 juli in het Baskenland. Startplaats van de eerste etappe is de stad Bilbao.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws