Hayter kijkt uit naar slotetappe: 'Het kan neerkomen op een sprint tussen mij en Wout' Wielrennen
Wielrennen

Hayter kijkt uit naar slotetappe: 'Het kan neerkomen op een sprint tussen mij en Wout'

Hayter kijkt uit naar slotetappe: 'Het kan neerkomen op een sprint tussen mij en Wout'

Het wordt zondag in de Tour of Britain een interessant duel tussen Ethan Hayter en Wout van Aert. De Brit van INEOS Grenadiers verdedigt een voorsprong van vier seconden op de Belgische kopman van Jumbo-Visma. Gaat een massasprint van Aert nog naar de eindoverwinning brengen?

De slotetappe van zondag zal zich vermoedelijk ontvouwen in een massasprint, waarin beide mannen deze ronde al hebben laten zien dat ze ook daar voor de overwinning kunnen meedoen. Voor de winnaar liggen de nodige bonificatieseconden klaar, waardoor Van Aert met een goede prestatie wellicht nog een poging kan doen de leiderstrui van zijn concurrent over te nemen. Hayter kijkt in ieder geval al uit naar de achtste etappe, waar hij zelfs kansen ziet voor een ritoverwinning. 'Ik kijk uit naar morgen en waarschijnlijk gaat het een massasprint worden. Meerdere teams zijn geïnteresseerd, dus het kan neerkomen op een sprint tussen mij en Wout. Het zou leuk zijn om te proberen de etappe te winnen', zo laat hij na afloop op de eigen ploegsite weten.

Hayter kent tot nu toe een fenomenale Tour of Britain, waar zijn slechtste daguitslag na zeven etappes een zesde plaats is. Daarnaast won hij zelf een etappe en de ploegentijdrit en werd hij twee keer tweede. De overwinning in de vijfde etappe bracht hem weer terug in de leiderstrui, nadat de Brit hem een dag daarvoor was kwijtgeraakt aan Van Aert. In de zevende etappe van zaterdag moest de ploeg daardoor de gehele etappe de trui verdedigen. 'Een goede ontsnapping vertrok, maar daar waren we blij mee. De dichtsbijzijnde man stond op vijf minuten en we besloten om ze op een punt te houden waar we de leiderstrui in ons bezit hielden.' Het peloton kwam uiteindelijk binnen op 1.51 minuut van ritwinnaar Yves Lampaert, die vanuit de kopgroep naar de overwinning sprintte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws