Van Vleuten viert feestje mee met Van Dijk: 'Daarom vind ik het zo leuk dat ze hem pakt' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten viert feestje mee met Van Dijk: 'Daarom vind ik het zo leuk dat ze hem pakt'

Van Vleuten viert feestje mee met Van Dijk: 'Daarom vind ik het zo leuk dat ze hem pakt'

Annemiek van Vleuten zag landgenote Ellen van Dijk zaterdag naar de Europese titel rijden. Na een lange solo was de Nederlandse de beste, mede door het afstopwerk van Van Vleuten in de achtervolgende groep.

Nederland stond met een ijzersterk team aan de start en was dé te kloppen ploeg. Daardoor konden ze meerdere scenario's uitspelen, maar belangrijk was om continu van voren mee te koersen. Daardoor ging Van Dijk er op iets meer dan vijftig kilometer van de meet vandoor met Soraya Paladin, om de Italiaanse in de voorlaatste ronde af te schudden op een stukje heuvelop. Daar sprak Van Vleuten na afloop bewonderenswaardig over. 'Ik had vooraf tegen Ellen gezegd, pak je kans. Nou, dat heeft ze gedaan. Het is ook mooi dat wij er achter zitten, dus dan voelt het ook als een mooie prestatie samen. Echt een knappe prestatie van Ellen, want ze was echt niet met een pannenkoek op stap. Echt heel knap dat ze die weet te lossen bergop.'

Van Vleuten zat zelf in de groep achter Van Dijk, samen met Demi Vollering. Samen zorgden ze ervoor dat vluchtpogingen in de kiem werden gesmoord, waarna van Vleuten als negende eindigde en Vollering als vijfde. 'Als er iemand vaak heeft gereden voor het Nederlandse team, dan is het Ellen. Daarom vind ik het zo leuk dat ze hem pakt. Ik was echt aan het genieten onderweg. Je kan altijd op haar rekenen. Ze heeft een enorme grote motor en als er een gat dicht moet, dan is Ellen erbij. Dan is het ook voor de spirit in ons team ook echt wel een feestje vanavond. Het is heel mooi dat als je onderdeel bent van ons team, dat je uiteindelijk heel vaak moet werken voor het team, maar soms ook wel je kansen krijgt. Als je die grijpt zoals Ellen doet vandaag, dan is dat heel mooi', zo laat ze na afloop weten voor de microfoon van de NOS.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws