Healy strandt in slotkilometer en ziet Evenepoel naar ritwinst rijden in Ronde van Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

Healy strandt in slotkilometer en ziet Evenepoel naar ritwinst rijden in Ronde van Noorwegen

Healy strandt in slotkilometer en ziet Evenepoel naar ritwinst rijden in Ronde van Noorwegen

De vijfde etappe van de Ronde van Noorwegen is een prooi geworden voor Remco Evenepoel. De jonge Belg was de sterkste uit een select groepje dat mocht gaan sprinten om de zege. De rit werd nog bijna gewonnen door Ben Healy, die in de laatste kilometer werd teruggepakt.

Met Evenepoel nog altijd in de leiderstrui begon het peloton aan de vijfde etappe. Al snel na de start was het oorlog, met meerdere mannen die over de drang naar avontuur beschikten. Een groep van zo'n twintig renners maakte zich los en fietste een voorsprong van dik vier minuten bijeen. Present waren onder meer Michael Valgren, Andrey Amador, Rémi Cavagna en Kasper Asgreen. The Wolfpack was met twee pionnen dus goed vertegenwoordigd.

Erg lang konden we echter niet van deze kopgroep in zijn oorspronkelijke samenstelling genieten. Cavagna besloot zich terug te laten zakken om zijn kopman bij te kunnen staan, maar in de heuvels verkeerden ook andere renners in moeilijkheden. Eén renner beschikte daarentegen over wonderbenen en zegde zijn medevluchters vaarwel: het was Healy die er namens EF Education-EasyPost vandoor snelde bij het bereiken van de klim naar Oltedal. Hij mocht solo aan het lokale circuit gaan beginnen.

Healy hoopt peloton te kunnen foppen

In het peloton zetten de mannen van Trek-Segafredo hun beste beentje voor om Healy in te kunnen rekenen. Zij mikten immers met Mads Pedersen op de sprint, terwijl ook de jongens van Uno-X een handje toestaken. De Ier vooraan gaf echter flink gas en genoot bij ingang van de laatste tien kilometer nog altijd van een ruime minuut voorsprong. Een mooi verschil, maar zeker geen geruststellende voorsprong.

In de laatste kilometer was het dan toch einde verhaal voor Healy, mede dankzij een sterke inspanning van Remco Evenepoel. Het was wachten op een sprint vanuit een select groepje. Uiteindelijk was het Evenepoel zelf die alweer zijn derde zege boekte in deze Ronde van Noorwegen. Healy werd nog wel vijfde, achter Tobias Halland Johannessen (tweede), Lucas Plapp (derde) en Jay Vine (vierde).

Uitslag etappe 5 Ronde van Noorwegen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws