Wederom winst Evenepoel na chaotische finale: 'Wist niet dat er nog eentje vooruit reed' Wielrennen
Wielrennen

Wederom winst Evenepoel na chaotische finale: 'Wist niet dat er nog eentje vooruit reed'

Wederom winst Evenepoel na chaotische finale: 'Wist niet dat er nog eentje vooruit reed'

De Ronde van Noorwegen is uitgelopen op ene grote Remco Evenepoel-show. De jonge Belg van Quick Step-Alpha Vinyl won zaterdag alweer zijn derde etappe in vijf dagen tijd. Dit keer moest hij er nog voor sprinten in een groepje met favorieten.

'We waren niet eens per se gefocust op de etappezege, maar hadden wel een goede tactiek. We hadden twee mannen mee in de grote kopgroep en Josef (Cerny, red.) heeft een extra stuk cake verdiend, door de hele dag op kop te rijden, met z'n kop in de wind', zo beschrijft Evenepoel zijn dag in het peloton.

Eenmaal op het lokale circuit in de finale, bleek het parcours meer uitdagend dan gedacht. Evenepoel rook plots de zege. 'Ik sprong weg op één kilometer van de streep, in de wetenschap dat we iedereen hadden teruggehaald. Er reed er echter nog eentje vooruit (Ben Healy, red.), dat wist ik niet. Het is mooi dat ik uiteindelijk het sprintje van de groep weet te winnen.'

Plapp boos op Evenepoel?

Ging het er in die sprint allemaal rechtmatig aan toe? Luke Plapp van INEOS Grenadiers stak z'n hand al vroeg de lucht in uit frustratie, nadat Evenepoel de deur dicht had gegooid in de lopende bocht. 'Het was een beetje dezelfde situatie als in de Giro. Als je als eerste door de bocht gaat, heb je rechten en ik denk dat ik in een rechte lijn heb gesprint. Ik heb er net met Luke over gesproken, hij was niet boos op mij, hij was alleen te laat.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws