Helper Devriendt na heldenrol in Roubaix: 'Voor mij moeilijk om voor eigen kans te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Helper Devriendt na heldenrol in Roubaix: 'Voor mij moeilijk om voor eigen kans te gaan'

Helper Devriendt na heldenrol in Roubaix: 'Voor mij moeilijk om voor eigen kans te gaan'

En groupe heeft Intermarché-Wanty-Gobert een geweldige prestatie geleverd in Parijs-Roubaix. Met vijf man in de top twintig en Adrien Petit op de zesde stek. Maar de strafste prestatie binnen die ploeg kwam ongetwijfeld van Tom Devriendt. De goedlachse Belg reed een groot deel van de dag in de ontsnapping, en eindigde de koers als vierde.

Na afloop vertelt hij aan de pers hoe zijn Hel van het Noorden verliep. 'Voor mij was dit geen dag in de hel', is hij stellig. 'Ik ben constant blijven rijden om zo ver mogelijk te geraken in de finale. In de ontsnapping (Tom Devriendt reed halverwege de koers weg samen met Laurent Pichon, Casper Pedersen, Davide Ballerini en Matej Mohoric, red) wilde Mohoric dat ik rapper reed', zegt Devriendt lachend. 'Maar ik moest nadenken over wat er nog kwam.'

En wat er nog kwam was een vierde plek. Ballerini reed lek in het Bos van Wallers. Pedersen moest lossen. Een stuk later moest ook Pichon eraf, en toen Mohoric lek reed, was Devriendt plots de eenzame leider in de laatste fase van Parijs-Roubaix. 'Ik had nooit gedacht dat ik dit zou presteren', vertelt hij. Van Baarle kon hij uiteindelijk niet bijhouden, maar. 'Toen Van Aert en Küng bij mij kwamen, heb ik alles gegeven.' En met succes, want The Kid TD, zoals hij zich noemt op Instagram, bleef er bij en sprintte naar plek vier.

Vaak zien we Devriendt niet in de finale van een grote koers. Hij legt uit waarom. 'Ik cijfer me snel weg voor de rest. Het is voor mij moeilijk om mijn eigen kans te gaan. Tijdens deze Parijs-Roubaix kwam ik toch eens in zo'n situatie terecht. Dit was een supermooie dag.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws