Van Aert vreesde Van Baarle in finale Roubaix: 'Je weet dat hij niet stil valt' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert vreesde Van Baarle in finale Roubaix: 'Je weet dat hij niet stil valt'

Van Aert vreesde Van Baarle in finale Roubaix: 'Je weet dat hij niet stil valt'

Waar Wout van Aert en Jumbo-Visma de verwachtingen laag hadden gehouden voor Parijs-Roubaix, bleek de Belg – recent hersteld van een coronabesmetting – één van de sterksten in koers. Hij finishte uiteindelijk knap als tweede.

Lees ook

‘Ik ben er zelf heel verbaasd over en supertevreden dat ik toch beloond wordt met een tweede plaats. Ik mag echt tevreden zijn’, laat hij na afloop aan Sporza weten. Voorafgaand aan de klassieker kondigde hij aan waarschijnlijk in een dienende rol te rijden. Uiteindelijk bleek hij met afstand de sterkste renner van Jumbo-Visma. ‘Ik was natuurlijk iemand met een vrije rol, maar het was gewoon afwachten hoe dat zou gaan. Het ging ook best goed. Ik was in het begin ook diegene die het meest van pech bespaard bleef. Christophe (Laporte, red.) was vanaf de eerste strook aan het sukkelen met lekke banden en materiaalwissels, denk ik.’

‘In het Bos van Wallers had ik dan pech’, vervolgt Van Aert. ‘Vanaf daar was het niet altijd een gemakkelijk koers. De benen waren echter beter dan verwacht en ik kon finale rijden. Dus toen was het logisch dat ik er ook voor zou gaan.’ Met verschillende versnellingen dunde Van Aert de groep met favorieten uit, ook omdat de vluchters nog een grote voorsprong hadden. ‘Ik dacht dat dat het moment was om nog te gaan koersen voor de overwinning. ‘Van Aert kreeg echter weer te maken met pech. ‘Dat was misschien een keer te veel. Daarna was het moeilijk om het juiste moment te kiezen.’

Uiteindelijk kon Van Aert niet de aanval van de latere winnaar Dylan van Baarle beantwoorden. ‘Hij was zeker één van de sterksten en ook waar ik de meeste schrik van had toen hij voorop kwam te zitten. Je weet dat hij niet stil valt en je ziet hem alleen maar verder wegrijden, dus chapeau voor hem. Ik denk niet dat ik teleurgesteld hoef te zijn. Als iemand me dit op voorhand had gezegd, dan was ik daar heel blij mee geweest en dat ben ik dus ook’, aldus Van Aert.

Van Aert ook in Luik? 'Wilden vandaag afwachten'

Van Aert sluit zijn voorjaar af met Luik-Bastenaken-Luik. ‘We wilden vandaag afwachten hoe het liep. Ik kan zeggen dat ik alle verwachtingen overtroffen heb. Dus in dat geval zou ik Luik ook doen. Al met al een groot voordeel bij een nadeel dat ik gehad heb’, besluit de Belgisch kampioen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws