Hermans 'wist dat het moeilijk zou worden', Campenaerts gefrustreerd na materiaalpech Wielrennen
Wielrennen

Hermans 'wist dat het moeilijk zou worden', Campenaerts gefrustreerd na materiaalpech

Hermans 'wist dat het moeilijk zou worden', Campenaerts gefrustreerd na materiaalpech

In de top tien van het EK wielrennen zijn er maar liefst drie Belgen terug te vinden. Waar Remco Evenepoel een zilveren plak binnensleepte, reden Ben Hermans en Victor Campenaerts respectievelijk naar een achtste en tiende plek. Na afloop reageerden de heren voor de microfoon van Sporza.

Hermans kan na de koers nog relativeren, nadat zijn ploegmaat misgreep in de strijd om het goud en. 'Het is wel een medaille. Remco heeft zijn best gedaan, heel de ploeg heeft zijn best gedaan. We waren mee in alle ontsnappingen', zo klinkt het. Campenaerts kreeg helaas te kampen met materiaalpech. 'Dat was een beetje jammer, anders zaten we met drie man mee', vertelt Hermans teleurgesteld.

Volgens Hermans was het zeker geen gemakkelijke dag, integendeel zelfs. 'Ik denk dat meer dan de helft van het peloton al tegen krampen aanzat op vijftig kilometer van de finish. Dat is uitzonderlijk. Het was ook heel warm en het was niet makkelijk om de juiste voeding binnen te krijgen, omdat het zo snel ging.' Dat Sonny Colbrelli de nieuwe Europees kampioen is, kwam voor Hermans niet als een verrassing. 'We wisten dat het moeilijk zou worden om hem te lossen. Ik had aan Remco gezegd dat niemand hem zou kunnen volgen vandaag, maar helaas.'

Campenaerts gefrustreerd na materiaalpech

Campenaerts baalt er vooral van dat hij tegengewerkt werd door materiaalpech. De Belgische renner moest wisselen van fiets, waarvan het zadel naar eigen zeggen tien centimeter te hoog stond. 'Ik denk dat ik nog goed werk had kunnen doen voor Evenepoel. Ik had een hele goede dag, dus die pech was heel frustrerend.' Campenaerts laat weten dat de ploeg nog plannen had in de voorlaatste ronde. 'Maar omdat ik er niet meer was, konden we dat niet uitvoeren. En ja, sprinten tegen Colbrelli, dat is heel moeilijk.'

'Zilver is zeker niet slecht', zo laat Campenaerts zich uit over de medaille van zijn landgenoot. Toch mag de ploeg zich nog niet rijk rekenen wat het WK betreft, denkt hij. 'Dit is een ander parcours. Ik denk dat het WK toch uitloopt op een sprint met een grotere groep, wat moeilijk is voor Remco. Wout (van Aert, red.) had in deze situatie ook meer kans gemaakt op goud. Remco moet ons op het WK in een zetel zetten en de andere landen onder druk zetten', aldus Campenaerts.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws