Herregodts doet het weer: Belg van Sport Vlaanderen wint na rit in Ruta del Sol ook in Tsjechië Wielrennen
Wielrennen

Herregodts doet het weer: Belg van Sport Vlaanderen wint na rit in Ruta del Sol ook in Tsjechië

Herregodts doet het weer: Belg van Sport Vlaanderen wint na rit in Ruta del Sol ook in Tsjechië

Rune Herregodts heeft de eerste etappe in de Sazka Tour gewonnen. In Tsjechië was hij de sterkste uit een kopgroep van vijf, die het peloton verrassend genoeg voor bleef op het finalecircuit.

In een heuvelachtige eerste etappe van dik 196 kilometer liet de vlucht van de dag even op zich wachten, waardoor het peloton mocht knokken om de eerste bergpunten van de dag op het eerste gecategoriseerde klimmetje. Jan Kaspar (ATT Investments) was de gelukkige en kwam ook terecht in een kopgroep van vijf met verder Johan Meens (Bingoal Pauwels Sauces WB), Rune Herregodts (Sport Vlaanderen - Baloise), Michael Kukrle (Elkov - Kasper) en Alexander Tarlton (Team Lotto - Kern Haus).

De vijf leiders pakten enkele minuten voorsprong en die kloof stabiliseerde rond de 2.30 minuten. De meeste bergpunten op de tweede en derde klim van de dag waren voor Meens, die daardoor Kaspar aftroefde voor de eerste bergtrui. De derde klim was de laatste hindernis van de dag. Met nog vijftig kilometer voor de wielen had de kopgroep nog twee minuten voorsprong over richting het peloton.

Peloton krijgt gat naar kopgroep niet dicht

In de laatste 25 kilometer werden er rondje gereden op een lokaal circuit in Prostějov en het peloton leek de boel onder controle te hebben, eigenlijk totdat de kopgroep verkeerd werd gestuurd en de koers werd geneutraliseerd. De kopgroep mocht weer op weg met dezelfde voorsprong van twee minuten en nadat de spanning even van de benen was geweest, gingen de vijf vooraan vol gas. Het peloton had alle moeite om er tijd af te doen, waardoor ze op 5,5 kilometer van de finish nog steeds een minuut voor hadden.

Uiteraard maakte het peloton het in de laatste kilometers nog spannend, ook omdat er vooraan een beetje werd gepokerd. Toch moest dertig seconden genoeg zijn bij het ingaan van de laatste kilometer en dat was het ook. Het werd een sprint tussen de vijf koplopers, waarbij uiteindelijk Herregodts het rapste was, voor Meens en Kukrle. Daarmee is de Belg ook de eerste leider in Tsjechië.

Uitslag etappe 1 Sazka Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws