Herregodts voorkomt Zeeuws feestje: Belg klopt Tim van Dijke in openingstijdrit ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Herregodts voorkomt Zeeuws feestje: Belg klopt Tim van Dijke in openingstijdrit ZLM Tour

Herregodts voorkomt Zeeuws feestje: Belg klopt Tim van Dijke in openingstijdrit ZLM Tour

Rune Herregodts heeft woensdagavond de openingstijdrit van de ZLM Tour gewonnen. De renner van Intermarché-Wanty zette vroeg de snelste tijd, waarna niemand die meer wist te kloppen. Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) eindigde verdienstelijk als tweede.

De ZLM Tour, doorgaans met name een sprintersbal, trapte af met een openingsfase in en omtrent het Zeeuwse Westkappelle. Met een afstand van bijna vijftien kilometer en een vlak parcours was het parcours gemaakt voor de explosieve krachtpatsers onder de tijdrijders. De kans op een Zeeuwse winnaar op Zeeuwse grond was alvast groot. Zo gold Tim van Dijke op voorhand als één van de topfavorieten voor de dagzege.

Herregodts legt de druk bij Van Dijke met knaltijd

Toch moest de jonge coureur met de nodige tegenstand zien af te rekenen, zoals Herregodts. De Belgische hardrijder van Intermarché-Wanty startte vroeg en zette een stevige toptijd neer van 17.16 minuten, goed voor een gemiddelde van net iets meer dan 51 kilometer per uur. Die tijd was voor veel renners te hoog gegrepen, waaronder sprinter Casper van Uden (dsm-firmenich PostNL). Hij gaf ruim een minuut toe op Herregodts.

De jonge Brit Max Walker (Astana Qazaqstan Development Team) kwam van de eerste helft van het startveld nog het meest in de buurt, al was zijn achterstand ook al twintig seconden. Zodoende kon Herregodts lang genieten van de hot seat en dat was een bijzondere in de ZLM Tour. Met shampoomerk Alpecin als één van de sponsoren was die namelijk een kappersstoel. De Belg maakte gretig van de gelegenheid gebruik om zijn haar wat bij te laten knippen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Hij had er alvast alle tijd voor, want van een bedreiging van zijn toptijd was allerminst sprake. De Russische krachtpatser Gleb Syritsa kwam na een lange tijd weer eens in de buurt. De renner van Astana Qazaqstan klokte de voorlopig tweede tijd op achttien seconden van Herregodts. Ook de Zwitserse tijdrijder Tom Böhli (Tudor Pro Cycling) kon de tijd niet bedreigen. Hij moest zich tevreden stellen met een voorlopige vierde tijd.

Intussen was de tijdrit aanbeland bij de laatste vijf renners, waarvan Van Dijke als laatste zou starten. Eén voor één beten ze hun tanden stuk op de tijd van Herregodts. Enkel Van Dijke stond een overwinning voor de Belg in de weg. Stootte hij zijn collega dan toch nog uit de hot seat? Van Dijke was alvast uitstekend onderweg. Vlak voor de slotkilometer haalde hij namelijk de voor hem gestarte Maurice Ballerstedt in. Het was echter onvoldoende voor de overwinning. Van Dijke strandde op ruim tien seconden van Herregodts.

Uitslag etappe 1 ZLM Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news