Herstelde Cavalli klaar om titel te verdedigen in Amstel Gold Race: 'Zegt zelf weer honderd procent te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Herstelde Cavalli klaar om titel te verdedigen in Amstel Gold Race: 'Zegt zelf weer honderd procent te zijn'

Herstelde Cavalli klaar om titel te verdedigen in Amstel Gold Race: 'Zegt zelf weer honderd procent te zijn'

Marta Cavalli, komende zondag titelverdedigster in de Amstel Gold Race, kende na haar keiharde valpartij in de Tour de France Femmes een lastige periode, mede door aanhoudende fysieke problemen. De Italiaanse richtte zich langzaam maar zeker op en als we haar ploeg FDJ-Suez moeten geloven, is Cavalli weer honderd procent in orde.

Dat vertelt de Franse formatie tegenover Cyclingnews. 'Marta laat hele mooie dingen zien op training en zegt zelf weer honderd procent te zijn. De Trofeo Alfredo Binda stemde ons positief en ze is heel erg gefocust op de Ardense klassiekers.'

Cavalli viel zoals gezegd heel hard in de Tour van 2022 en moest daar lang van herstellen. De Italiaanse gaf tijdens de UAE Tour in februari ook toe dat ze zich niet heel comfortabel meer voelde in het peloton. Cavalli had moeite met de waaiers en leek uit de problemen te willen blijven. Nu zou ze weer volle bak moeten kunnen gaan, net op tijd voor de door haar zo geliefde Ardense klassiekers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws