'Laporte verlengt contract bij Jumbo-Visma, Fransman blijft tot eind 2026 bij Nederlandse ploeg' Wielrennen
Wielrennen

'Laporte verlengt contract bij Jumbo-Visma, Fransman blijft tot eind 2026 bij Nederlandse ploeg'

'Laporte verlengt contract bij Jumbo-Visma, Fransman blijft tot eind 2026 bij Nederlandse ploeg'

Christophe Laporte schijnt zijn aflopende contract bij Jumbo-Visma te hebben verlengd. Dat melden Nederlandse en Belgische media. De Fransman heeft bijgetekend tot eind 2026 en legt lucratieve aanbiedingen van Franse ploegen naast zich neer. De verlenging zou een grote opsteker voor Jumbo-Visma zijn, daar Laporte al meer dan een jaar mooie prestaties heeft neergezet.

Laporte, rijdend bij Jumbo-Visma sinds begin 2022, liet dit voorjaar weer zien in vorm te zijn door Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen op zijn naam te schrijven. Als gevolg daarvan begonnen Franse ploegen naar zijn handtekening te dingen, maar Laporte voelt zich blijkbaar het beste bij Jumbo-Visma. Laporte schijnt ook een goede vriendschap met kopman Wout van Aert op te hebben gebouwd. Dat was vooral te merken in Gent-Wevelgem, waar Van Aert zijn ploeggenoot de zege schonk nadat de twee kilometers lang samen op kop van de koers hadden gereden.

Laporte kende zijn roots bij Cofidis

Het nieuwe contract zou ook betekenen dat Laporte vertrouwen heeft in de toekomst van Jumbo-Visma. In maart werd namelijk bekend dat Jumbo na 2024 overweegt om een stapje terug te doen als hoofdsponsor. Uit Laporte's verlenging blijkt wel dat er nog veel muziek zit in het project van ploegbaas Richard Plugge, die zelf al veel vertrouwen had in de toekomst van de ploeg. Onder andere Van Aert ligt ook tot eind 2026 vast bij de Nederlandse formatie.

Laporte werd in 2014 fulltime prof bij Cofidis en koerste daar zeven jaar. De Fransman reed heel wat podiumplaatsen bij elkaar, maar het was niet zo indrukwekkend als in zijn huidige tijd bij Jumbo-Visma. Nu is Laporte helemaal opgebloeid en heeft hij door zijn nationaliteit en geschiedenis bij Cofidis wat Franse interesse gewekt. Zo zou AG2R Citroën Team een flink bod hebben gedaan, maar zij kwamen van de koude kermis thuis. Jumbo-Visma is the place to be.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news