Het grote voorspel kan beginnen: Van der Poel verkent De Ronde niet (officieel), Van Aert en Pogacar wel Wielrennen
Wielrennen

Het grote voorspel kan beginnen: Van der Poel verkent De Ronde niet (officieel), Van Aert en Pogacar wel

Het grote voorspel kan beginnen: Van der Poel verkent De Ronde niet (officieel), Van Aert en Pogacar wel

Mathieu van der Poel deelt zijn voorjaar dit jaar duidelijk anders in dan andere jaren, en we kunnen moeilijk stellen dat dat slecht uitpakt. De winnaar van Milaan-Sanremo vloog na zijn tweede plaats in de E3 Saxo Classic naar zijn geliefde Spanje voor een weekje trainen in de zon. We zien hem niet terug tot twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen.

De kopman van Alpecin-Deceuninck reed geen Gent-Wevelgem en zal woensdag ook niet zijn titel verdedigen in Dwars door Vlaanderen. Hij koos liever voor een goede week training, om zo fris aan de start te staan van De Ronde. Dat gaat zo ver dat Van der Poel er zelfs voor kiest om geen verkenning te doen in de dagen voor zondag. 'De finale is al enkele jaren dezelfde, zodat een verkenning niet echt nodig is', zo legt z'n ploeg uit in Het Nieuwsblad.

Dat sluit overigens een eerste kennismaking van Van der Poel met de voor hem bekende kasseien niet uit. 'Dat sommige renners individueel op het parcours zullen trainen, behoort wel tot de mogelijkheden', zo wordt er gezegd. Dat zal dan echter wel pas vrijdag of zaterdag zijn. 'Mathieu keert pas donderdagavond of vrijdagochtend terug naar België.'

Wout van Aert (donderdag) en Tadej Pogacar (vrijdag) verkennen de Ronde van Vlaanderen wel.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news