Thomas Dekker ziet weinig ruimte voor Kooij bij Jumbo-Visma: 'Als die slim is vertrekt hij' Wielrennen
Wielrennen

Thomas Dekker ziet weinig ruimte voor Kooij bij Jumbo-Visma: 'Als die slim is vertrekt hij'

Thomas Dekker ziet weinig ruimte voor Kooij bij Jumbo-Visma: 'Als die slim is vertrekt hij'

Wout van Aert en Christophe Laporte stalen zondag in Gent-Wevelgem de show namens Jumbo-Visma, maar in de achtergrond toonde een andere renner van de ploeg veel potentie voor toekomstige edities van de Belgische eendagskoers. Olav Kooij overleefde een helse dag in de regen met drie passages van de Kemmelberg en finishte knap als achtste.

Kooij heeft zich binnen een paar jaar gevestigd als een erkend sprinter in de WorldTour, maar laat met name dit jaar zien ook mee te kunnen strijden om de zege in lastige eendagskoersen. Zo finishte hij na een zware waaierkoers als tweede in de Classic Brugge-De Panne, waar zondag een mooie achtste plek in Gent-Wevelgem volgde. ‘Die jongen is 21 jaar en komt er dus ook aan voor de klassiekers. Hij heeft vandaag laten zien dat hij Gent-Wevelgem ooit kan winnen’, zegt Laurens ten Dam in de Live Slow Ride Fast podcast.

Thomas Dekker haakt in: ‘Maar die is straks ook wel weg bij Jumbo-Visma. Die gaat niet blijven als hij slim is. Met zijn kwaliteiten wil je een keer een rit winnen in de Tour de France en volgens mij gaat hij dit jaar niet eens een grote ronde rijden. Het zal voor hem een heel moeilijk verhaal worden om de komende jaren de Tour te rijden, met al die klassementsrenners.’

Dekker: 'Die moet gewoon naar een ploeg waar ze volledig zijn kaart trekken'

En ook een vrije rol in de voorjaarskoersen is in de komende jaren allesbehalve zeker. ‘Dan heb je in het klassieke voorjaar weer ijzersterke renners als Van Aert en Van Baarle (Dylan, red.). Vandaag zou een unieke kans zijn geweest als alles bij elkaar was gebleven, maar dat zijn echt weinig kansen. Volgens mij won hij vorig jaar tien à twaalf koersen – in ieder geval meer dan tien – die moet gewoon naar een ploeg waar ze volledig zijn kaart trekken’, aldus Dekker.

k

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws